3F Superligaen

Officielt: Jens Berthel Askou forlader AC Horsens til fordel for Allsvenskan

Ganske som ventet er den nu tidligere AC Horsens-cheftræner, Jens Berthel Askou, onsdag formiddag blevet præsenteret som ny cheftræner i IFK Göteborg.

Det er nu officielt, at Jens Berthel Askou skifter AC Horsens ud med IFK Göteborg med øjeblikkelig virkning.
Foto: IFK Göteborg

Egentlig havde han kontrakt i AC Horsens for endnu en sæson.

Nu ligger det dog fast, at Jens Berthel Askou ikke følge den gule fare ned i NordicBet Ligaen. Det bekræfter AC Horsens selv.

Superliganedrykkerne har solgt cheftræneren til svenske IFK Göteborg med øjeblikkelig virkning.

– Det viser, at det ikke kun er spillere, men også trænere, der kan komme til Horsens, udvikle sig og komme videre. Det har været en del af Berthels udviklingsplan, at det skulle ske på et tidspunkt, men det er kommet tidligere, end vi havde håbet på. Han kommer til at efterlade et tomrum, men vi skal nok finde en kvalificeret afløser, siger sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

Hos den nye Allsvenskan-cheftræner er det en dag med blandede følelser.

– Jeg har været sindssygt glad for min tid i AC Horsens, for selvom der har været op- og nedture, så er jeg stolt over at have været cheftræner for klubben i to et halvt år, selvom det ikke sluttede, som vi håbede på. Det har været en spændende rejse, hvor vi har opnået fede ting sammen, og AC Horsens er en klub med gode mennesker hele vejen rundt, en spændende trup med potentiale og en dejlig energi i hverdagen. Det kommer jeg til at savne, men en gang imellem opstår der muligheder, som man skal gribe, siger Jens Berthel Askou og fortsætter:

– Jeg vil gerne – også gennem svære perioder – takke for opbakningen fra spillere, staben, administrationen, bestyrelsen, fans og frivillige. Jeg vil følge med i, hvad der sker på Langmarksvej, og jeg er ikke i tvivl om, at klubben hurtigt vender tilbage til Superligaen, slutter Jens Berthel Askou.

Horsens-chef var ét mål fra overlevelse: Det gør ondt helt ind i sjælen

40-årige Askou nåede i alt 90 kampe i spidsen for AC Horsens, som han kom til i januar 2021. Tidligere har han stået i spidsen fro HB Tórshavn og Vendsyssel.

Den nyudnævnte cheftræner i IFK Göteborg får allerede søndag mulighed for at starte genrejsningen af den nedrykningstruede storklub, når gæster Sirius.

Derefter venter der dog også en sommerpause for de svenske klubber, og IFK Göteborg spiller først sin næste kamp søndag den 2. juli, hvor de skal på besøg hos Halmstad.

IFK Göteborg har 18 gange vundet det svenske mesterskab, men det er kun sket én gang i dette årtusind, da de i 2007 vandt guld. IFK Göteborg havde særligt en storhedstid i 1980’erne og 1990’erne, hvor det i de to årtier blev til samlet 10 mesterskaber.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P