3F Superligaen

Thomasberg om FCK-duel: Vi mangler stadig en del – og vi har travlt

Lørdag byder Superligaen på et brag af en kamp, når F.C. København og FC Midtjylland krydser klinger. Sidstnævnte kommer til Parken med en frisk sejr i bagagen, men der mangler stadig kvalitet hos midtjyderne, erkender FCM-cheftræner Thomas Thomasberg.

Thomas Thomasberg har travlt med at få truppen spillet sammen og skaffe de nødvendige point for at være med i toppen af Superligaen.
Foto: Tobias Thomasen.

Otte point.

Det er, hvad FC Midtjylland har op til F.C. København på førstepladsen i Superligaen inden lørdagens duel i Parken mellem de to storklubber.

Styrkeforskellen mellem de to er til at få øje på. Godt nok vandt Ulvene i seneste kamp mod OB, men kvaliteten af spillet halter fortsat. Og FC Midtjylland har travlt, mener klubbens cheftræner, Thomas Thomasberg.

– Lige nu kan vi konstatere, at der er styrkeforskel mellem os og FCK. De er i Champions League og har en pointafstand til os, som også har været udtryk for den forskel, der har været på os i de første runder, siger han til campo.dk på træningsanlægget i Ikast og uddyber:

– Vi har været for svingende, og det har kostet point. Det er der bare ikke råd til, hvis du skal følge med i toppen, og det er måske mest i kontinuerligheden af at få point uge efter uge, at forskellen ligger.

Thomasberg er tilfreds med FCM-truppen, men kvaliteten af spillet og pointhøsten i kampene halter efter ambitionerne. Og det skal gerne ændre sig snart, slår cheftræneren fast.

– Vi har en fin trup, men vi skal til at sørge for, at den hurtigt bliver spillet sammen. Det har vi ikke flere måneder til at gøre, og den skal gerne give point med det samme. Det tror jeg selvfølgelig på, at den kommer til, siger cheftræneren og fortsætter:

– Det er egentlig okay, at vi op til kampen mod FCK har hentet fire point i de seneste to kampe (2-2 mod Viborg ude og 2-1 sejr over OB hjemme, red.). Men vi har stadig et stykke vej hen til den kvalitet, vi gerne skal op på, og det tror vi på, vi opnår. Forhåbentlig kan vi vise lørdag, at vi ikke er så langt efter F.C. København.

FCM-profil snakker forlængelse med klubben: Vil gerne blive her i mange år

Som optakt til lørdagens møde i Parken var begge klubber i aktion onsdag i Oddset Pokalen. FC Midtjylland lykkedes at gå videre med en 0-2 sejr ude over Næstved fra NordicBet Ligaen, hvor midtjyderne måtte ind i tillægstiden, før sejren blev slået endelig fast.

På Ceres Park i Aarhus cruisede F.C. København sikkert videre til næste runde af Oddset Pokalen. Det skete efter en storsejr på 0-9 over IF Lyseng fra 3. Division.

Duellen mellem F.C. København og FC Midtjylland sættes i gang lørdag klokken 15.00. Du kan se kampen på 3+ og Viaplay.

Herunder kan du se Thomas Thomasbergs analyse af sejren over OB i seneste runde:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P