5 min læsningFremtidens stjerner? – Her er 10 Premier League-teenagere med størst værdistigning i 2023

Det vrimler med talentfulde teenagere i Premier League. Måles de på værdistigning i løbet af 2023 er der 10 spillere, der overgår alle andre. Se listen her.

5 min læsning
De teenagere, hvis værdi er steget mest i 2023 i Premier League.
Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvis de ikke allerede er Premier League-stjerner, så er mange af dem nok fremtidige Premier League-stjerner.

Premier League er til daglig hjemstedet for nogle af de bedste teenagere i fodboldverdenen. Og er man blandt de bedste teenagere i verden, så er man også blandt de mest værdifulde.

Mediet Planet Football har udformet en liste, der viser de mest lovende teenagere i Premier League. Det har de gjort ud fra den værdistigning, de enkelte spillere har haft ifølge Transfermarkt i løbet af 2023.

Se hele listen over talentfulde teenagere i Premier League herunder

10. Andrey Santos – 37 millioner kroner

Han har endnu ikke fået sin seniordebut i Chelsea FC. I den seneste sæson var han på udlån til Vasco de Gama i Brasilien og i denne sæson tørner han ud på en lejeaftale for Nottingham Forest.

Det til trods så er Andrey Santos steget med omkring 37 millioner kroner i værdi. Det betyder, at han for nuværende forventes at have en markedsværdi på omkring 112 millioner kroner.

9. Jhon Duran – 45 millioner kroner

Han har fået en ganske fin start på sæsonen for Aston Villa, hvor det i skrivende stund er blevet til fire mål i otte kampe. Den 19-årige Jhon Duran har dog også kunnet se sin markedsværdi stige gevaldigt i 2023.

Faktisk er hans værdi blevet fordoblet i løbet af året. Hans værdi er således gået fra at ligge på omkring 45 millioner kroner til omkring 90 millioner kroner – og det er sjovt nok en stigning på omkring 45 millioner kroner.

8. Romeo Lavia – 52 millioner kroner

Chelsea kæmpede for hans signatur denne sommer mod andre Premier League-storklubber som Liverpool. Og London-klubben endte i sidste ende også med Romeo Lavias underskrift.

Den 19-årige midtbanespiller menes at have fået tilføjet 52 millioner kroner i markedsværdi i løbet af 2023. Dermed er hans samlede værdi nu på 239 millioner kroner.

Medie: Pierre-Emile Højbjerg stopper samarbejdet med agent

7. Milos Kerkez – 60 millioner kroner

Bournemouth-ventrebacken Milos Kerkez havde en fornem sæson 2022/23 for AZ Alkmaar. Denne sommer skiftede han til Bournemouth og tilværelsen i Premier League har set hans værdi stige.

Således vurderes Kerkez’s værdi at være steget med 60 millioner kroner, så han nu vurderes til at være 112 millioner kroner værd.

6. Lewis Hall – 75 millioner kroner

Han er ejet af Chelsea, men er for nuværende lejet ud til Premier League-konkurrenterne fra Newcastle United, som ventes at hente ham permanent til sommer.

Lewis Hall er ved at slå igennem på senior-scenen i Premier League, og derfor er hans værdi også steget. 75 millioner kroner er hans markedsværdi steget med siden årsskiftet. Han vurderes til at koste 300 millioner kroner for Newcastle.

5. Julio Enciso – 82 millioner kroner

Han nærmede sig et gennembrud i slutningen af den seneste sæson og startede da også fint i den indeværende sæson. En skade har dog sat en midlertidig stopper for Julio Encisos indtog på Brightons førstehold.

Skaden har dog ikke sat en stopper for Encisos værdistigning. 82 millioner kroner er lagt oveni Encisos markedsværdi siden årsskiftet. Han menes at have en markedsværdi på omkring 164 millioner kroner.

4. Stefan Bajcetic – 90 millioner kroner

Stefan Bajcetic fik sit gennembrud i løbet af den seneste sæson. I slutningen af den seneste sæson blev han dog skadet og er først lige kommet tilbage.

Talentet fejler uden tvivl intet, og det ses også på spilleren værdistigning og markedsværdi. Bajcetic menes at være steget med 90 millioner kroner i markedsværdi siden årsskiftet. Hans smalede markedsværdi er på omkring 100 millioner kroner.

3. Rico Lewis – 142 millioner kroner

142 millioner kroner. Så meget menes Rico Lewis’ markedsværdi at være steget siden årskiftet. Den seneste sæson fik han stille og roligt mere og mere spilletid, og spillede ganske ofte frem mod slutningen af sæsonen.

På nuværende tidspunkt vurderes Lewis til at være 150 millioner kroner værd.

2. Alejandro Garnacho – 150 millioner kroner

Alejandro Garnacho anses for at være blandt de mest talentfulde spillere i Premier League. Den 19-årige argentiner får også regelmæssig spilletid for Manchester United.

Værdimæssigt menes Garnacho at være steget med omkring 150 millioner kroner siden årsskiftet. I alt skulle hans markedsværdi være på 187 millioner kroner.

Medie: Delaney har brækket kravebenet

1. Evan Ferguson – 217 millioner kroner

Øverst på listen skal vi en tur til Brighton – nærmere bestemt til klubbens angriber, Evan Ferguson. Den 18-årige Ferguson brød for alvor igennem i den seneste sæson, hvor det blev til seks mål i 19 kampe for Brighton i Premier League.

I denne sæson har Ferguson fortsat den gode form og faktisk bygget endnu mere på. Her er det blevet til fire mål i seks Premier League-kampe. Det lugter af talent, og det ses også på tallene. Ferguson menes at have haft en værdistigning på hele 217 millioner kroner. Hans markedsværdi vurderes til 224 millioner kroner.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P