2 min læsningAGF donerer penge til TK’s barndomsklub: Kernen i fodboldens fødekæde

Galten FS var ikke berettiget til solidaritetspenge i forbindelse med AGF's salg af Thomas Kristensen, men nu får klubben alligevel en pose penge.

2 min læsning
AGF donerer penge til Galten FS efter Thomas Kristensen-salg
Foto: Udinese

Flere kæmpesalg har fundet sted denne sommer i AGF.

Først sendte aarhusianerne Yann Bisseck til Inter for et stort millionbeløb, så blev Adam Daghim sendt til RB Salzburg og til sidst var det Thomas ‘TK’ Kristensens tur til at blive sendt afsted til italienske Udinese.

Det er ikke bare godt for AGF’s pengepung, men også for de små klubber, der opfostrer talenterne helt fra barnsben. Tit og ofte falder der nemlig såkaldte solidaritetspenge af til spillernes barndomsklubber, men for Galten FS, som er TK’s barndomsklub, var det ikke tilfældet, da TK forleden blev solgt.

Klubben er nemlig ikke omfattet af FIFA-ordningen, som sikrer at barndomsklubberne får del i salget.

Reglerne gælder nemlig kun for de klubber, som en given spiller har spillet for fra en alder af 12 år og frem, og da Thomas ‘TK’ Kristensen skiftede til AGF allerede som 10-årig, så falder der altså intet af per automatik til Galten FS.

Men det har man besluttet sig for at gøre noget ved i AGF. Klubben melder således tirsdag formiddag, at man har besluttet at donere 100.000 kroner til Galten FS. Og det er der en helt særlig grund til.

Medie: David Nielsen har landet første cheftrænerjob siden AGF

– Vi vil alligevel gerne anerkende Galten FS og deres store arbejde med børne- og ungdomsfodbolden. De er samarbejdsklub til AGF og flere spillere hos os har en baggrund hos Galten, indleder administrerende direktør i AGF, Jacob Nielsen, og fortsætter:

– Donationen skal også ses som et symbol på vores dybe anerkendelse og respekt for det store frivillige arbejde, der foregår ude i alle vores samarbejdsklubber. De er kernen i fodboldens fødekæde, og vi var intet uden det store arbejde, som Galten FS og andre klubber gør for fodbolden og for børn og unge.

I en alder af 19 år fik Thomas Kristensen sin debut for AGF’s førstehold. I alt er det blevet til 46 kampe for AGF med to mål til følge.

Han er nu på kontrakt i Udinese frem til sommeren 2028.

Se et af Thomas Kristensens mål for AGF i videoen nedenfor

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P