Premier League

Premier League efterforsker Chelsea for mulige økonomiske regelbrud

I Chelsea ønske de nye ejere ikke at arve den forrige ejers økonomiske rod, og derfor har de selv indrapporteret en række økonomiske transaktioner til myndighederne.

Premier League efterforsker Chelsea for mulige brud på økonomiske regler, efter klubben selv har indberettet uregelmæssigheder.
Foto: Kamil Krzaczynski/AFP/Ritzau Scanpix

I Premier League sættes Chelsea lige nu under lup.

Den russiske rigmand, Roman Abramovich, solgte sidste år London-klubben til en investeringsgruppe med amerikanske Todd Boehly, efter den russiske oligarks midler i England var blevet indefrosset som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Nu har Premier League startet en efterforskning af mulige økonomiske regelbrud i Abramovich’ tid som ejer af klubben, efter klubbens nye ejere selv har indberettet en række økonomiske transaktioner til både UEFA, Premier League og det engelske fodboldforbund FA.

– Vi har været ret åbne omkring de historiske problemer i forhold til Chelsea, fordi de selv indrapporterede til Premier League og FA, så det ser vi selvsagt på, forklarer Premier League CEO Richard Masters ifølge ESPN.

Selvom de nuværende Chelsea-ejere altså ikke lader til at ville sættes i forbindelse med den tidligere ejer, så er det i sidste ende klubben, der potentielt må bøde.

Chelsea udnævner ny anfører

– Hvis Premier League mener, at en klub har forbrudt sig mod de økonomiske regler, og der er en sag, så bliver sagen rejst mod klubben, lyder det fra Masters.

Den engelske avis The Times kunne allerede i tirsdags melde om de undersøgelser, som nu bliver bekræftet af Premier League.

Avisen beretter desuden, at de mulige regelbrud omhandler betalinger til et offshore-selskab med forbindelser til fodboldmellemmænd til en værdi af flere millioner pund.

Ifølge avisen kan resultatet af efterforskningen, hvis Chelsea bliver kendt skyldig, ende med både en markant bøde og endda fratrækkelse af point.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P