Premier League

Officielt: Rekorddyre Rasmus Højlund på plads i Manchester United

Manchester Uniteds nye angriber er 20 år og dansk - Rasmus Højlund er nu officielt på plads i den engelske storklub.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Rasmus Højlunds nye hjemmebane hedder Old Trafford.

Således har Manchester United netop præsenteret den danske angrebsstjerne som ny mand i klubben.

Manchester United spiller lørdag klokken 13:45 en træningskamp mod franske Lens, og det er i forbindelse med den kamp, at Manchester United har offentliggjort følgende video:

Rasmus Højlund har skrevet under på en kontrakt til juni 2028, mens den engelske klub har mulighed for at forlænge kontraktperioden med yderligere ét år.

Højlund når ikke at blive en del af Manchester Uniteds trup til kampen mod Lens, hvor landsmanden Christian Eriksen starter på bænken. Til gengæld er der en reel mulighed for, at Højlund er en del af truppen, når United søndag møder spanske Athletic Club i Dublin i sæsonens sidste træningskamp.

Transferjournalisten Fabrizio Romano melder om en transfersum på 70 millioner euro – inklusiv add-ons. Det svarer til cirka 522 millioner kroner.

Sportsmediet The Athletic erfarer, at Manchester United må punge ud med 75 millioner euro plus 10 millioner euro i add-ons. Det betyder, at Højlund i givet fald har kostet hele 634 millioner kroner.

Uanset bliver Rasmus Højlund den dyreste danske fodboldspiller nogensinde.

Den 20-årige angriber skifter fra italienske Atalanta, som han kom til for et år siden fra Sturm Graz.

Her har han fået 34 kampe, hvor han har kvitteret med 10 mål og 4 assists for det italienske mandskab. Klubben endte forrige sæson på en femteplads.

Højlund bænket – det lugter af et skifte

Højlund bliver den syvende dansker til at tørne ud for ‘The Red Devils’, hvor han får Christian Eriksen som kollega. Jesper Olsen blev i 1984 den første dansker i den engelske storklub. Han blev efterfulgt af John Sivebæk (1985), Peter Schmeichel (1991), Mads Timm (2002), Anders Lindegaard (2011) og altså Christian Eriksen (2022).

Han bliver samtidig den med afstand dyreste dansker i historien. Den nu næstdyreste dansker er Joachim Andersen, som i 2019 blev hentet til franske Lyon for omkring 225 millioner kroner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P