3 min læsningAGF’s hollandske helt i ekstase: Ikke tænk, bare skyd

Jelle Duin stod for årets indhop, da han søndag aften sendte bronzemedaljerne til Aarhus - opskriften til succes gik ud på ikke at tænke.

3 min læsning
AGF, Superligaen, Jelle Duin.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det kunne næppe være skrevet bedre for Jelle Duin.

Efter en svær sæson med begrænset spilletid, skrev han sig søndag aften ind i AGF’s historie med det velsagtens bedste indhop i Superligaen i nyere tid.

Nede med 0-3 og en mand i undertal blev han sat på banen i det 71. minut på Ceres Park mod Brøndby, og så gik det ellers stærkt for den 24-årige hollænder.

Først stod han bag AGF’s første scoring. En scoring, der i øvrigt ville have været en varm kandidat til årets mål.

Kort tid efter var det også den indskiftede angribers afslutning som førte til det straffe, som Patrick Mortensen udnyttede til 2-3.

I det 85. minut var han så på pletten igen da han gjorde det til 3-3, og da dommeren fløjtede af, blev bronzemedaljerne sendt til Aarhus.

I et interview med AGF’s egen youtubekanal kort efter slutfløjt, forsøger Jelle Duin at sætte ord på det vanvittige indhop.

– Hvad kan jeg sige.. Der er for mange følelser. Jeg er faktisk bare stolt. Vi har arbejdet så hårdt for det her, og vi ville det SÅ meget. Jeg kan ikke beskrive det.

Og hvad er så opskriften bag to mål på så kort tid – i så vigtig en kamp?

– Ikke tænke, bare skyde.

– Det var faktisk sådan, det var. Jeg fik bolden fra Felix (Beijmo, red.) på det første mål, og jeg tror, at der også skal lidt held til, men jeg ramte den perfekt.

– Tingager (Frederik, red.) sagde til mig, at han bare spillede en bold i blinde og håbede, at der var nogen. Jeg kunne bare lugte, at der var en chance for at score, og ja.. Utroligt, siger Jelle Duin om sit andet mål og fortsætter:

– Da jeg kom ind på banen var vi nede med 0-3, men jeg synes ikke, at Brøndby virkede farlige, så jeg troede virkelig på det. Jeg kom ind med noget energi til holdet, noget kvalitet med scoringerne, og jeg tror, at på et tidspunkt begyndte hele stadion at tro på det igen. Og så flaskede det sig også med FC Nordsjælland – Viborg. En fantastisk dag, siger Jelle Duin.

Officielt: Duelund bliver i AGF

Eftersom opgøret i Farum mellem FCN og Viborg endte 0-0, var AGF’s comeback og ene point lige akkurat nok. AGF vinder bronzemedaljer med en målscore, der er +2 bedre end Viborg.

Dermed er man nu sikret europæiske kampe efter sommerferien i Aarhus.

Jelle Duin blev lejet ud til AGF forrige sommer fra hollandske AZ Alkmaar, og står nu til at skulle vende retur.

AGF har dog en købsoption på hollænderen, og mon ikke, at den er blevet tættere på at blive aktiveret efter søndagens indhop.

De to mål var Jelle Duins blot andet og tredje i Superligaen i denne sæson.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P