3 min læsningEksperter udpeger: Her er sæsonens største profil i Superligaen

Superligaen går efterhånden på hæld, og derfor har Viaplays eksperter udpeget spillerne, som de mener har været de største profiler i sæsonen.

3 min læsning
Årets profil i Superligaen
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ser man bort fra mandagskampen mellem FC Nordsjælland og Randers FC, så mangler der blot to spillerunder af denne sæson i Superligaen.

Dermed er det ved at være tid til at komme med diverse kåringer. Blandt andet kåringen af sæsonens profil i Superligaen.

Dette fik de to Viaplay-eksperter, Stig Tøfting og Peter Sørensen, til opgave søndag aften i Onside. Her fik de hver især mulighed for at udpege deres top tre over de største profiler i Superligaen anno 2022/23.

Og her var der ikke ligefrem enighed at spore. De to eksperter delte således blot en enkelt spiller på hver af deres lister – nemlig F.C. Københavns Viktor Claesson.

Det betyder dog ikke, at der var enighed om, at Viktor Claesson er sæsonens profil. Stig Tøfting mente nemlig, at en anden spiller overgik Viktor Claesson i løbet af sæsonen.

– På nummer 1, der tager jeg Ernest Nuamah. Også fordi, at det for mig at se nok er den spiller, der bliver solgt for flest penge, når han forlader Superligaen på et tidspunkt.

– Det synes jeg jo også, at man kan se på hans individuelle kvaliteter – senest illustreret mod F.C. København, hvor han dribler forbi en tre-fire mand og så sparker den i kassen, siger Stig Tøfting i Onside.

Stig Tøftings bud:

3. Kamil Grabara
2. Viktor Claesson
1. Ernest Nuamah

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

For Peter Sørensen så listen dog en anelse anderledes ud. Han startede således med den defensive AGF-profil Yann Bisseck, dernæst FC Nordsjælland-midten Mads Bidstrup, hvorefter han kom til sin listes førsteplads.

– Den der for mig at se er den største profil – offensive profil – det er Viktor Claesson. Han har både været assisterende til assisten, assisterende direkte til mål og målscorende. Og så har ingen af hans 16 målpoint – 12 mål og fire assister – været på straffespark.

– Han har været den mest gennemgående og største profil på et FCK-hold, der blev genoplivet efter at have været meget ringe præsterende i starten af sæsonen. I Jacob Neestrup regeringsperiode har han været både FCK’s største profil og ligaens største profil, siger Peter Sørensen i Onside.

Peter Sørensens bud:

3. Yann Bisseck
2. Mads Bidstrup
1. Viktor Claesson

Mål og Highlights: VANVITTIG KAMP – FCK vinder 4-3 mod AGF!

Der resterer fortsat to spillerunder af denne sæson af Superligaen, hvor alt fortsat er åbent i forhold til mesterskabet, topplaceringerne og nedrykning.

De ovennævnte profiler har således fortsat mulighed for at præstere og overbevise om, at de bør løbe med eksperternes profil for sæsonen.

Se hele indslaget og eksperternes overvejelser bag hver af spillernes kandidatur i videoen øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer