2 min læsningPiqué indstillede karrieren i Barça – men får han en medalje?

Den nu 36-årige tidligere forsvarspiller Gerard Piqué stoppede karrieren i FC Barcelona lige før VM efter godt 15 år på førsteholdet, og han var derfor ikke med til at vinde mesterskabet mod Espanyol søndag.

2 min læsning
Legenden Gerard Pique får ingen La Liga medalje, selvom han var med i første halvdel af sæsonen - men det er der faktisk ingen Barcelona-spillere, der gør.
Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Får Barça-legenden Gerard Piqué en LaLiga-medalje denne sæson?

Det korte svar er nej, det gør han ikke. Men hvorfor gør han egentlig ikke det?

Han har jo spillet for FC Barcelona, inden han indstillede karrieren lige før VM-slutrunden og ifølge Mundo Deportivo, er Piqué inviteret med af sin tidligere holdkammerat, og nu cheftræner, Xavi, når festlighederne går i gang, og Barça fejrer det spanske mesterskab for 27. gang.

Men en medalje må han kigge langt efter og for det ikke skal være løgn, så får Robert Lewandowski, Pedri og Marc-Andre ter Stegen heller ingen medalje.

Faktisk er der ingen FC Barcelona-spillere, der får en medalje for at have vundet LaLiga. Ikke engang træner Xavi Hernández.

Det gør de ikke af den simple årsag, at LaLiga slet ikke uddeler individuelle medaljer ifølge goal.com.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Piqué bliver dog stadig anerkendt som en del af det mesterskabsvindende hold anno 2023, da han nåede at spille seks liga-kampe for ‘Blaugrana’, inden han lagde støvlerne på hylden.

LaLiga-trofæet skal naturligvis en tur forbi Camp Nou, og kaptajn Busquets får da også lov at løfte det med fyrværkeri, jublende fans og resten af Barça-holdet rundt om ham.

Video: Barça-spillerne jaget ud af banen af rival-fans under mesterskabs-fejring

Det får han allerede lov til i den næste hjemmekamp i LaLiga, hvor Barça møder Real Sociedad.

Kampen afvikles lørdag den 20. maj, og der er kickoff klokken 21:00. Du kan følge med på TV2 SPORT X og TV2 PLAY, hvor trofæ-overrækkelsen finder sted efter kampen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer