2 min læsningJustitsminister er klar til at sætte hårdere ind overfor hooligans: Det her skal stoppes

Peter Hummelgaard er klar til at tage hårdere midler i brug i kampen mod hooligans efter sammenstødet på Glostrup Station lørdag aften.

2 min læsning
Sammenstød mellem Brøndby- og FCK-fans Glostrup Station.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det skal stoppes.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har også set video fra det sammenstød, som lørdag aften fandt sted på Glostrup Station mellem ‘fans’ fra F.C. København og Brøndby IF – og det gør ham vred.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

– Det her gør mig både trist og vred.

– Maskerede, voldelige hooligan-typer, som slås på en togstation ved højlys dag. Mens almindelige mennesker står midt i det hele. En ældre dame, som skulle med toget, væltes blandt andet omkuld!

– Hvad pokker tænker de mennesker på?, skriver han i opslaget.

Justitsministeren skriver videre, at han er klar til at sætte endnu hårdere ind overfor hooliganisme, hvis det er det, der skal til.

– Det kan ikke siges kraftigt nok. Vold, overfald og hærværk har intet med fodbold at gøre. Hooliganisme skal simpelthen helt væk fra dansk fodbold. Det skal ikke finde sted hverken før, under eller efter kampe.

– Et meget bredt politisk flertal har allerede aftalt at stramme reglerne og give politiet og klubberne flere værktøjer for at komme problemerne til livs. Det handler om bedre mulighed for at uddele karantæne, hjælp til kontrollører og meget andet.

– Men hvis der er behov for mere, så er jeg bestemt ikke afvisende. For der her skal stoppes. Hvis ikke de voldelige typer kan opføre sig ordentligt, så er vi klar til at stramme endnu mere op. For denne her adfærd er helt og aldeles uacceptabel.

– Det kan simpelthen ikke passe, at familier og almindelige fodboldfans ikke kan tage til fodbold uden at frygte for den her slags vanvid, afslutter Peter Hummelgaard sit opslag.

Brøndby- og F.C. København-‘fans’ i voldsomme sammenstød før derby-møde

Politiet var ikke tilstede ved sammenstødet, og der var lørdag aften ikke foretaget anholdelser i sagen.

Urolighederne er fundet sted op til søndagens derby mellem F.C. København og Brøndby IF.

Den kamp fløjtes i gang på Brøndby Stadion klokken 16.00.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer