Real Madrid vinder Copa del Rey for 20. gang

Real Madrid kunne sent lørdag aften bryde ud i vild jubel, da den spanske kongeklub vandt Copa del Rey for 20. gang.

Real Madrid slog Osasuna i Copa del Rey-finalen.

Real Madrid har vundet Copa del Rey.

Det står klart, efter det sent lørdag aften blev til en 2-1-sejr over Osasuna i finalen i den spanske pokalturnering. Kampen blev spillet på Estadio de La Cartuja i Sevilla.

Det er 20. gang i Real Madrids historie, at den spanske hovedstadsklub kan løfte Copa del Rey-pokalen – Kun Athletic (23) og FC Barcelona (31) har vundet flere gange. Det er desuden første gang siden 2014, at Real Madrid har vundet Copa del Rey.

Real Madrid fik en vaskeægte drømmestart i opgøret mod Osasuna, da Rodrygo allerede i kampens andet minut bragte favoritterne i front.

Efter flot forarbejde af en generelt velspillende Vinicius Junior fandt bolden vej til Rodrygo, som uden det store besvær gjorde det til 1-0.

Resten af første halvleg bød på en opvisning i angrebsfodbold fra begge mandskaber – dog uden flere mål.

Osasuna var langt hen ad vejen godt med i kampen, og efter lidt mindre end en times spil sparkede Lucas Torro et flot langskud i mål til 1-1.

Real Madrid satte sig efterfølgende på opgøret, og i det 69. minut dukkede Rodrygo nok en gang op. Også denne gang var Vinicius Junior medvirkende i målet, da han fandt Toni Kroos på kanten af Osasuna-feltet, inden tyskeren sparkede mod mål. Returen landede ved Rodrygo, som altså blev dobbelt målscorer og matchvinder med sin scoring til resultatet 2-1.

Medie: Bellingham får vanvittig frikøbsklausul i Real Madrid

Med Copa del Rey-trofæet i rygsækken, kigger Real Madrid nu mod Champions League.

Her tager man imod Manchester City allerede tirsdag, når den første af to semifinaler mellem de to giganter skal afvikles.