3 min læsningKrisen kradser – men kan Chelsea nå at rykke ned?

Hverken Bruno Saltor eller Frank Lampard har endnu formået at vinde en fodboldkamp med Chelsea, og i yderste konsekvens risikerer de at rykke ud af Premier League.

3 min læsning
Chelsea er i dyb krise og har ikke vundet i ni kampe i træk, og faktisk kan Chelsea stadig nå at rykke ned.
Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er næppe realistisk, men faktisk kan krisen i Chelsea ende med en sensationel nedrykning fra Premier League.

Klubben har ifølge Transfermarkt brugt lidt over 600 millioner pund – svarende til godt fem milliarder kroner – på nye spillere i de seneste to transfervinduer.

Til al held kan den stadig forholdsvis nye klubejer, amerikanske Todd Boehly, føle sig nogenlunde sikker på, at klubben også i næste sæson vil være at finde i verdens mest indbringende liga, men matematisk er det endnu ikke sikkert.

Chelsea har fem kampe tilbage i Premier League, og med tanke på at holdet har tabt samtlige seks kampe, siden Frank Lampard blev ansat som midlertidig manager, herunder to kampe i Champions League, så virker det ikke urealistisk, at de også taber sæsonens sidste kampe.

Den teori styrkes ikke mindst af, at Chelseas fem resterende kampe er mod hold, der alle fem nærmest med sikkerhed har noget at spille for, når Chelsea møder dem, og desuden byder sæsonens tre sidste kampe på møder med tre af holdene i ligaens nuværende top-fire.

Chelseas resterende kampprogram i Premier League:

6. maj – Bournemouth (U)
13. maj – Nottingham Forest (H)
21. maj – Manchester City (U)
25. maj – Manchester United (U)
28. maj – Newcastle (H)

I det tilfælde at Chelsea taber de resterende fem kampe, skal klubben fra Stamford Bridge hænge sin hat på, at de point de fik i første halvdel af sæsonen kan redde dem hele vejen i mål. Faktisk var Chelsea efter 13. spillerunde nummer fem i ligaen.

Ståle revser Chelsea og Lampard: Råddent hele vejen igennem

Siden er det gået støt ned ad bakke, og klubben ligger lige nu ét point fra de 40 point, der som tommefingerregel er nok til overlevelse.

I en sæson hvor tingene havde udviklet sig anderledes, kunne Chelsea have været langt mere i farezonen, men til klubbens held er bundstriden i år tæt, og så omfatter den principielt hele ti hold.

Ikke desto mindre er det stadig matematisk muligt for Chelsea at rykke ned, når de den 28. maj har spillet sæsonens sidste kamp. Tyske Kicker har regnet på tingene, og her er man kommet frem til følgende scenarie, der, hvis Chelsea selv taber sine resterende kampe, vil resultere i en nedrykning:

Nottingham Forest:
Slår Chelsea, Southampton og Crystal Palace og får point mod Arsenal.

Leeds United:
Slår West Ham, Newcastle og Tottenham

Leicester:
Slår Fulham, Liverpool og West Ham

West Ham:
Slår Manchester United og Brentford

Wolves:
Slår Everton

Mål og Highlights: Arsenal vinder komfortabelt over kriseramte Chelsea

Hvis det sker vil Chelsea tage turen ned i The Championship sammen med Everton og Southampton.

Chelsea har været i den bedste engelske række, siden de i sæsonen 1988-89 havde en enkelt sæson i den næstbedste række, som følge af klubbens 18.plads og deraffølgende nedrykning sæsonen forinden.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer