Højlund-afløser blev redningsmand for Atalanta

Atalanta jagter Champions League-billetterne i Serie A. Derfor var en sejr kravet, da de onsdag aften tog imod Spezia.

Atalanta's Joakim Maehle and Spezia's Amian, right, battle for the ball during the Serie A between Atalanta and Spezia at Gewiss Stadium, Bergamo, Italy, Wednesday May 3, 2023. (Spada/LaPresse via AP)

Atalanta, uden en skadet Rasmus Højlund, havde Joakim Mæhle med fra start i onsdagens opgør hjemme mod Spezia i, hvad der skulle vise sig at blive en målrig affære.

Det startede ellers skidt for Atalanta, da de kom bagud mod bundholdet efter små 20 minutter. De fik dog udlignet et kvarter senere, efter en smuk flugter af hollandske Maarten De Roon.

Det resultat hold til kort inde i anden halvleg, hvor Atalanta med to hurtige scoringer af først Davide Zappacosta og derefter af Højlunds afløser, Luis Muriel, kom på 3-1 og kampen synes afgjort.

Det var den dog ikke.

For 10 minutter senere bragte Spezia igen spænding i opgøret, da sløset forsvarsspil gav dem muligheden for at score til 3-2. En mulighed, de ikke lod forpasse.

Atalanta fik dog kæmpet sejren hjem, og passerede dermed både Roma, AC Milan og Inter. De er dermed oppe på fjerdepladsen, der giver adgang til næste sæsons Champions League.