3 min læsningAaB’s bestyrelsesmedlem forklarer ansættelser: Begynder med børnefodbold

Mandag har AaB sat navne på klubbens nye sportslige setup, og klubbens bestyrelsesmedlem, Jan Peters, forklarer lidt om sammensætningen.

3 min læsning
AaB's nye bestyrelsesmedlem, jan Peters, forklarer ansættelsen af ny sportsdirektør Ole Jan Kappmeier, teknisk chef James Gow og rekrutteringshef Julius Nagel.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hos Superligaklubben er der mandag blevet formet en helt ny struktur.

Mens Jacob Larsen fortsætter som akademichef i klubben, så er der fundet nye folk til posterne som sportsdirektør, teknisk chef og rekrutteringschef.

På alle tre poster bliver det en udlænding, der fra 1. juni sætter sig i de ledige sæder.

Tyske Ole Jan Kappmeier bliver ny sportsdirektør, og sammen med økonomichef og midlertidig administrerende direktør Jesper Dalum vil han udgøre direktionen i AaB.

– Vi har bevidst valgt en sportslig ledelse, der repræsenterer vores ambition om at føre AaB tilbage til bæredygtig succes gennem sporten som kerne og med en klar strategi. Vores mål er at udvikle spillere på tværs af alle hold og aldersgrupper, der som identifikationsfigurer på og uden for banen vil stræbe efter den højest mulige sportslige succes. For os begynder denne vej i børnefodbolden, med talenterne fra Region Nordjylland, og fortsætter helt op til førsteholdet.

AaB præsenterer ny sportsdirektør og sportsligt setup

– Med Ole Jan Kappmeier som vores nye sportsdirektør har vi valgt en ekspert i udvikling, implementering og eksekvering af fodboldklubstrategier. Med sin baggrund i sportsledelse, idrætsvidenskab og erfaring med at arbejde i og med internationale topklubber får Ole ansvaret for hele sportsafdelingen og den strategiske retning, fortæller bestyrelsesmedlem Jan Peters.

På posten som teknisk chef er det engelske James Gow, der sætter sig. Gow kommer med blandt andet 13 år i Liverpool i bagagen, hvor han blandt har været chef for klubbens kinesiske akademi.

– Med James Gow som teknisk chef for fodbold har vi valgt en ekspert, som er særligt ansvarlig for rammerne for træner- og ekspertudvikling og dermed den bedst mulige udvikling af vores spillere på tværs af alle aldersgrupper. Sammen med klubbens trænere og eksperter vil han tage sig af emnerne spillestil, træningsrammer og alle relaterede præstationsfremmende faktorer – fra græsrødderne til det professionelle niveau, forklarer Jan Peters.

Sidste nye skud på stammen i AaB-organisationen er tyske Julius Nagel, der kommer med fire års erfaring fra den tyske tøjgigant Puma.

– Som scouting- og rekrutteringschef vil Julius Nagel være ansvarlig for udviklingen af ​​truppen omkring førsteholdet. Med en bevidsthed om, at trupplanlægning begynder med et kig på ens eget akademi, har Julius ekspertisen til at sammensætte en trup med spillere, der kan udvikle sig, takket være hans tidligere erfaring og mange globale indtryk fra fodbold på topniveau.

Mål og Highlights: Se AaB slå Lyngby på fræk Panenka-scoring

Mens de to tyskere og den ene englænder altså er helt nye i AaB-organisationen, så kan det samme bestemt ikke siges om Jacob Larsen, der også fremadrettet vil være akademichef.

Jacob Larsen fungerede fra 2008 til 2016 som talenchef i AaB, inden han blev skoleleder på en lokal skole. I marts sidste år vendte han dog tilbage til AaB, og Larsen, som lokalt går under øgenavnet “Figo”, har nu været i klubben i 10 år, ligesom han fra 1999 til 2002 spillede 20 kampe for klubbens førstehold.

– For Jacob Larsens vedkommende har han en lang historie i AaB og har siden hjemkomsten givet AaB Akademiet en klar struktur og strategi sammen med alle akademitrænere og eksperter. Vi ser et godt momentum i akademiet, og sammen med de trænere og eksperter, der allerede arbejder for klubben og Jacob som en del af den sportslige ledelse, vil vi fortsætte med at omsætte ideer og tanker i praksis for yderligere at øge antallet af spillere af egen avl i de kommende år, slutter Jan Peters.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer