2 min læsningMål og Highlights: Se AaB slå Lyngby på fræk Panenka-scoring

For både AaB og Lyngby skulle der tre point til i søndagens indbyrdes opgør, hvis de skulle holde liv i håbet om overlevelse. Det håber er nu størst hos nordjyderne. Se kampens mål og højdepunkter herunder.

2 min læsning
Mål og Highlights fra den direkte nedrykningskamp i den danske Superliga mellem AaB og Lyngby i nedrykningsgruppen.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AaB nærmer sig AC Horsens over nedrykningsstregen, efter det søndag blev til en livsvigtig 1-0-sejr over Lyngby.

De to hold under nedrykningsstregen skulle begge bruge en sejr, mens de i Horsens formentlig sad med fingrene krydsede og håbede på en uafgjort.

I første halvleg var der ikke for alvor nogen af holdene, der formåede at sætte sig på begivenhederne, og kampens vigtighed lod til at tynge både de nordjyske værter og de sjællandske gæster.

Anden halvleg startede på samme måde, men efter et kvarters spil, var det som om, at det gik op for særligt AaB, at de ikke kunne bruge en uafgjort til alverden.

Nordjyderne satte sig på spillet, og skabte også et par småchancer, men rigtig farlige blev de ikke.

Med et kvarter tilbage af kampen havde Lyngbys Pascal Gregor og Rasmus Thelander fat i hinanden i Lyngby-feltet, og selvom situationen ikke i første omgang fik dommer Morten Krogh til at puste i fløjten, så var de af en anden mening i VAR-rummet.

Lyngby-træner lægger ‘kæmpe’ pres på AaB: De SKAL vinde

Krogh blev kaldt til skærmen ved sidelinjen, og efter at have set situationen igennem, kom han frem til den klonklusion, at Gregor hev den hjemvendte AaB-forsvarer omkuld, og dermed var der straffe til AaB.

Det skulle klubbens topscorer, brasilianske Alan Sousa tage sig af, og med en fræk ‘Panenka’-afslutning sendte han bolden ind i midten af målet, mens Lyngby-målmand Mads Kikkenborg hoppede til sin egen venstre side.

Dermed kunne jublen bryde ud på Aalborg Portland Park, men kampen var langt fra afgjort endnu.

AaB-scoringen lagde nemlig initiativet helt og aldeles også til Lyngby, og de kongeblå var ikke bange for at gribe det.

Kort før tid burde tilbagevendte Frederik Gytkjær have udlignet for gæsterne, da han befandt sig helt alene med AaB-målmand Nico Mantl, men afslutningen sad lige på den tyske målmand.

Otte tillægsminutter sendte tilskuerne helt ud på kanten af sæderne, og nervøsiteten i Aalborg var så tyk, at man kunne have skåret i den.

Det lykkedes dog for hjemmeholdet at holde hele vejen hjem, og dermed tager de et kæmpe skridt imod drømmen om overlevelse.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer