8 min læsningSønderjyske-chef inden direkte oprykningsduel: Behøver ikke have læst matematik på universitetet

Sønderjyske står overfor en sæsondefinerende kamp, når man lørdag møder sin direkte modstander i kampen om oprykning til Superligaen.

8 min læsning
Sønderjyske-cheftræner Thomas Nørgaard inden braget mod Hvidovre i NordicBet Ligaen.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

En direkte duel mellem to oprykningskandidater.

Har man ikke fået set så meget fodbold fra landets næstbedste række i denne sæson, så er lørdag nok et godt tidspunkt at komme i gang.

Her tager Sønderjyske imod Hvidovre IF, og der står ikke så lidt på spil mellem de to klubber.

Hvidovre gæster således den sydlige del af Jylland som NordicBet Ligaens andenplads, mens Sønderjyske indtager tredjepladsen med fire point op til gæsterne.

Med seks runder tilbage af sæsonen, kan opgøret altså meget vel ende med at blive sæsondefinerende.

De to mandskaber har i sæsonens grundspil hentet tre point mod hinanden – altså en sejr hver. Også i oprykningsspillet spår Sønderjyske-cheftræner Thomas Nørgaard en jævnbyrdig affære mod Hvidovre, til trods for at Sønderjyske med afstand er det mest formstærke hold i NordicBet Ligaens top seks.

– Jeg synes, at Hvidovre er et rigtig godt hold. De er sat rigtig godt sammen. Det er jo sådan et hold, hvor de oser af en masse erfaring, men samtidig også har nogle ‘up-and-coming’, som efterhånden har spillet rigtig mange kampe. Så det er jo et sindssygt godt hold.

– Det er selvfølgelig også dem, som bærer favoritværdigheden, og som et eller andet sted også er dem, som jeg tænker, at oddssættere vil mene trækker det længste strå i det her – vi har jo stadig et pointmæssigt efterslæb.

– Så der er ingen tvivl om, at det bliver en super tæt kamp. De er rigtig dygtige, og jeg har stor respekt for dem og deres sæson.

– Men der er selvfølgelig også os selv. Vi synes jo, at vi er en klub og et hold med en energi og en mentalitet som gør, at vi har spillet mange gode kampe her i foråret. Vi tænker da også, at de kommer til at bøvle med os. Men en lige kamp, helt sikkert, siger Thomas Nørgaard til campo.dk.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Når Sønderjyske har mødt Hvidovre lørdag, skal de ikke vente særlig længe, inden de mødes igen. Efter et opgør mod først Vendsyssel FF og dernæst Vejle Boldklub, drager Sønderjyske nemlig til Hvidovre allerede den 18. maj.

– De kampe kommer til at leve lidt sit eget liv, tror jeg. Der er ingen tvivl om, at mine spillere og os som klub har en enorm stor tro på det vi gør lige nu og her, hvilket i sig selv er en meget vigtig faktor i fodbold.

– Men jeg ser også et Hvidovre-hold, som jeg synes spiller nogle fodboldkampe, hvor de er dominerende, og stadig er lige så kendetegnet ved deres styrker, som de har været hele sæsonen igennem.

– Vi har selvfølgelig indhentet dem med nogle point, men vi har hele tiden sagt, at det eneste, som vi ligesom kan gøre, det er, at tage en enkelt kamp ad gangen og så huske på, at det kedelige svar er lige foran os; det er på træningsbanen, at vi kan gøre noget ved det og blive bedre.

Følg Campo på Facebook

Ender Sønderjyske med at tabe kampen lørdag, hedder afstanden op til Hvidovre pludseligt syv point – med blot fem kampe tilbage af NordicBet Ligaen.

– Jamen, så står vi jo væsentligt svagere, men vi står stadig med fem kampe og 15 point at spille om. Lige nu har vi hentet fem point på Hvidovre og syv point på Vejle efter fire runder, hvis ikke jeg tager helt fejl. Så det kan jo sagtens lade sig gøre.

– Men jeg tænker ikke, at man behøver at have studeret matematik på universitet for lægge to og to sammen og se, at vi gør det væsentligt sværere for os selv, hvis Hvidovre får tre point.

– Det eneste, vi kan gøre noget ved, det er at have et rimelig stålfast mindset omkring de kampe, som vi selv spiller. Vi havde en enkelt kamp, hvor vi i overtiden forærede tre point til Hvidovre – den bider os i røven.

– Men ellers kan man sige, at efterslæbet har været større end syv point tidligere, men der var selvfølgelig også flere kampe at spille – men vi har dem også stadig en gang mere.

– Lad os gøre noget ud af den kamp, som ligger foran os, og så må vi se, om det var godt nok til at være kommet endnu tættere på, siger Sønderjyske-cheftræneren.

Alle kampe tæller naturligvis i løbet af en hel sæson, men lørdagens direkte duel om oprykning mod Hvidovre må alligevel betyde lige dét ekstra for spillerne i Sønderjyske.

– Det er en spillergruppe som er sultne og arbejdsomme, og som har en rigtig god følelse i sig. Alt det taler selvfølgelig i retning af, at stemningen er god, men jeg synes også, stemningen er fokuseret.

– Alt det, vi har bygget op indtil videre, det er jo for at give os selv et udgangspunkt, hvor vi har en mulighed for stadigvæk at kunne gribe ud efter den drøm (oprykning, red.). Det betyder også, at vi skal lade være med at pisse det væk ved at tro, at vi er verdensmestre, bare fordi vi har vundet 10 ud af 12 point i det her mesterskabsspil – vi er stadig fire point efter, og det er stadig os, som skal indhente noget. Derfor skal vi have et exceptionelt skarpt fokus, for hvis ikke vi har det, så kan vi ikke indhente Hvidovre.

Skulle det om seks runder vise sig, at tilværelsen ikke byder på den oprykning, som man ellers satsede så benhårdt på i Sønderjyske ved sæsonstart, vil det være en kæmpe skuffelse – i hvert fald hvis spørgsmålet var blevet stillet i begyndelsen af sæsonen.

– Det er lidt et kontekst-spørgsmål på sin vis. Hvis du havde spurgt for et år siden, hvor man som nederykker fra Superligaen stod og havde vundet fire kampe i træk i den indledende del af sæsonen, så ville det jo være en kæmpe skuffelse, hvis ikke man formår at komme op igen.

– Vi har en selvforståelse af at vi hører til deroppe, og jeg synes også, at der bliver lavet et stykke arbejde både indenfor stregerne og udenfor stregerne, som er et Superliga-setup værdigt. Så selvfølgelig vil vi være rigtig, rigtig skuffede, hvis ikke vi lykkes med det.

– Men omvendt, så må vi jo også erkende, at vi startede den her forårssæson lidt på bagkant og har hele tiden skullet indhente, og det er en svær størrelse. Og vi kan jo sådan set kun styre os selv. Vi synes, at når vi kigger på vores præstationer og vores pointmæssige gevinster, jamen så har vi gjort det godt. Men hvis andre gør det tilsvarende godt, så kan vi ikke gøre noget ved, at vi var seks point bagud.

– Det er lidt et kryptisk svar, men selvfølgelig vil vi være skuffede, hvis ikke vi spiller Superliga til sommer. Men har to andre hold gjort det bedre end os, så må vi bare være dygtigere i næste sæson og sørge for at lykkes med det der, siger Thomas Nørgaard, som overtog jobbet som cheftræner i Sønderjyske i midten af december.

Men kan Sønderjyske overhovedet klare en sæson mere i NordicBet Ligaen i forhold til økonomien og det nuværende setup, eller vil man skulle skære ned på visse punkter?

– Der sidder en ejerkreds og en bestyrelse, som lægger hele puslespillet.

– Men man kan sige, helt overordnet, så er jeg fuldstændig sikker på, at man i Sønderjyske kommer til at have et konkurrencedygtigt setup i forhold til at kunne rykke op næste sæson, hvis ikke det lykkes nu.

Mål og Highlights: Se Sønderjyske holde liv i Superliga-drømmen med kneben sejr mod Næstved

Kampen mellem Sønderjyske og Hvidovre fløjtes i gang lørdag klokken 13.00 i Haderslev.

I videoen øverst kan du se højdepunkterne fra Sønderjyskes seneste kamp, hvor man vandt med 4-5 ude mod Helsingør – en kamp, som Thomas Nørgaard ikke regner med at stå i for mange gange mere i løbet af sin karriere, og som han kalder ‘paradoksal’.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer