2 min læsningHvem vinder Premier League? – Supercomputer har regnet på sandsynligheden sæsonen igennem

Det ser nu mere og mere sandsynligt ud, at det bliver Manchester City, der i sidste ende løber med Premier League-titlen i denne sæson.

2 min læsning
Sandsynlighed vinder Premier League - supercomputer
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Mange havde formentligt sat kryds i kalenderen onsdag aften, da det var her, at Premier League i manges øjne sandsynligvis skulle finde sin uofficielle afgørelse.

Her stødte de to titelkandidater fra Manchester City og Arsenal nemlig sammen i et indbyrdes opgør, som kan vise sig at blive altafgørende for afgørelsen af det engelske mesterskab.

Det endte som bekendt med en solid 4-1-sejr til de lyseblå fra Manchester City, hvilket betyder, at Arsenal nu er inden for rækkevide, da der blot er to point mellem kombattanterne.

Faktisk er Arsenal mere end inden for rækkevidde, da London-klubben indtager førstepladsen med 75 point, mens Manchester City indtager andenpladsen med 73 point – dog med hele to kampe i hånden.

Bolden må derfor i høj grad siges at være tilbage på Manchester Citys banehalvdel i mesterskabsræset.

Og med henholdsvis fem kampe tilbage af sæsonen for Arsenals vedkommende og syv kampe for Manchester Citys vedkommende er sandsynligheden ifølge analysefirmaet OptaJoe nu også for alvor tippet over til Pep Guardiolas tropper.

Således spås Manchester City 93 procents chance for at tage titlen som engelske mestre, mens Arsenal nu står tilbage med blot syv procents chance for at vinde titlen – en titel som Arsenal i forvejen ikke har hentet siden sæsonen 2003/04.

Ud fra sandsynlighedsberegningerne har det ellers været særdeles tæt mellem de to klubber sæsonen igennem, hvor Arsenal til tider har set ud til at løbe med det hele til sommer.

Se sandsynlighedsudviklingen i titelræset i videoen nedenfor og se highlights fra onsdagens opgør i videoen øverst i artiklen

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer