6 min læsningFelix Beijmo føler sig værdsat i AGF: Absolut en mulighed efter sommer

6 min læsning
Foto: Allan Hvid /campo.dk

Den svenske forsvarsspiller, Felix Beijmo, nyder stor succes i AGF som en fast del af startopstillingen, og han kan sagtens se en fremtid i klubben efter sommerferien, hvor den nuværende lejeaftale udløber. AGF har ingen kommentar til en mulig købsoption.

Absolut. Så kort er svaret. Felix Beijmo kan godt se sig selv fortsætte i AGF efter sommerferien.

Den 25-årige svensker, der stammer fra Stockholm, har huseret på AGF’s højrekant hele foråret, hvilket gælder både i forsvaret og angrebet.

Nøjagtig som på træningsbanen denne torsdag på Fredensvang i Viby har Beijmo i AGF’s kampe vist sine kvaliteter, når det kommer til fysik, fart og nærkampe. Den offensive backspiller har kun misset 16 spilleminutter, siden han kom til Aarhus.

– Det har været nemt at falde til. Jeg forsøgte fra dag et at komme med meget energi og tage min plads, og det, synes jeg, er gået godt. Og så har vi fået gode resultater også, hvilket altid hjælper på det hele. Det har været en god tid i AGF indtil nu, siger Beijmo til campo.dk efter dagens træning.

Felix Beijmo har udmærket sig i den hvide trøje ved at gå meget med frem og skabe chancer ved indlæg og genpres på modstanderens banehalvdel, hvilket han har oparbejdet tryghed i henover årene.

– Først og fremmest skal man have en god fysik og løbekapacitet. Det kræver, at man tager ansvar, og at man viser energi og vilje. Det er dog ligeså sejt at forsvare et mål, som det er at score.

– Det er fantastisk at kunne operere i begge ender, og det kræver meget mentalt. Specielt hvis du måske har haft en svært periode tidligere i din karriere, så spørger du måske dig selv: Kan jeg det? Men kommer du ind i flowet, så gør du det bare. Så går du mere på instinkt. Det bliver mere automatisk, og jeg spiller meget på instinkt. Det fungerer bedst for mig, siger Beijmo.

– Hans kultur passer perfekt til os!

AGF har lejet den svenske profil frem til sommer hos Malmø FF. Her har han fået erfaring fra henholdsvis Champion League og Europa League, og han er langt fra fast mand hos AGF ved en tilfældighed.

Tilbage i 2019 blev han hentet hjem til netop Malmø af AGF’s cheftræner Uwe Rösler, og står det til den tyske AGF-træner, råder han også gerne over den stærke backspiller i næste sæsons Superliga.

– Jeg ved, hvad han kan give holdet. Jeg ved, hvor ambitiøs og hvor professionel, han kan være. Når det kommer til kultur, er han er en virkelig vigtig spiller. Jeg er meget glad for at have ham, og jeg håber, vi kan overbevise ham, hans agent og Malmø FF om, at han skal komme her og være en del af vores fremtid også, siger Uwe Rösler til campo.dk.

– I fodbold kan man ikke forvente noget. Men spørger du mig, så passer Felix perfekt til os og den måde, vi gerne vil spille på, konstaterer træneren i klubbens fælleslokaler, mens spillertruppen spiser frokost efter dagens strabadser.

AGF: Ingen kommentar

Felix Beijmo har ikke kun erfaring fra de store europæiske turnerninger fra Malmø-tiden. Han har også spillet 24 ungdomslandskampe for Sverige, og kender også til udfordringerne som professionel fodboldspiller fra et ophold i Werder Bremen i Bundesligaen, hvor det ikke blev til megen spilletid.

Derfor kan netop kontinuerlig spilletid i AGF også lokke den populære svensker til en længere kontrakt i Aarhus.

– Det største mål med AGF er at hjælpe holdet og klubben til at få medaljer. Det har vi sat som mål før denne sæson, og det er vi godt på vej til. Vi ligger på en fjerdeplads med et enkelt point til tredjepladsen, så det er stadigvæk mit mål at hjælpe holdet til at få en medalje.

Er det realistisk, at AGF kan holde på dig udover foråret?

– Ja, absolut. Jeg forsøger at gøre det godt i hver træning, og så ved jeg, at Stig (Stig Inge Bjørnebye, sportschef AGF, red.), klubben og min agent har en dialog. De har deres job, og jeg har mit. Men det er helt klart en mulighed. Jeg tror, at alle kan se, at jeg trives rigtig godt her. Jeg er virkelig glad for, hvordan klubben har taget imod mig, og jeg følte mig vigtig fra dag et. Det værdsætter jeg, siger Felix Beijmo til campo.dk.

FØLG CAMPO.DK PÅ FACEBOOK OG HOLD DIG OPDATERET I DIT FEED!

Følg Campo på Facebook

Til sommer har forsvarsspilleren kun seks måneder af sin kontrakt med Malmø FF, og han kan til den tid forhandle frit til anden side. Men skal ‘skiftet’ ske allerede fra sommer af, skal AGF købe Felix Beijmo fri af den skånske klub.

Campo.dk har spurgt AGF om, hvorvidt der foreligger en købsoption på Beijmo.

– Ingen kommentar, var svaret fra AGF efter dagens træning.

AGF spiller søndag aften på hjemmebane mod F.C København på Ceres Park. En kamp der starter klokken 18.00. Også på Viaplay. Du kan altid få overblikket over alle tv-kampe i campo.dk’s tv -guide.

AGF får tilført millioner fra lokale investorer

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer