3 min læsningThomasberg om FCM’s jagt på Europa: Fokus er på at præstere nu og ikke om to måneder

Thomas Thomasberg har som mål, at FC Midtjylland skal i Europa næste sæson. Derfor er fokus på præstationerne nu og her og ikke måneder fremme i tiden.

3 min læsning
Thomas Thomasberg går efter gode præstationer nu og her i FC Midtjylland.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Syvendepladsen er målet.

Sådan lød det fra FC Midtjyllands nye cheftræner, Thomas Thomasberg, da han blev ansat i slutningen af marts. Placeringen giver nemlig adgang til playoff om europæisk deltagelse.

Ulvene hungrer efter øjeblikkelig succes, og derfor er fokus fra Thomasberg på, at holdet leverer gode præstationer i nuet for at jagte topplaceringer på lang sigt. Det fortæller han til campo.dk.

– Når man er i FC Midtjylland, skal man være med i Europa hvert eneste år, og det er den mulighed, der er (Europa Playoff, red.). Så den går vi efter, siger Thomasberg til campo.dk og fortsætter:

– Vi prøver på at gøre holdet bedre og gøre det konkurrencedygtigt fra dag ét. Det gælder også til den næste kamp mod Horsens, så jeg prøver ikke ting af, der skal virke om to måneder. Det er en del af den her proces, man er i gang med hele tiden. Jeg tænker ikke at prøve ting af, der kan koste på kort sigt.

– Det drejer sig om at stille det stærkeste hold og vinde den næste kamp og tro på, at det, vi går og arbejder med, flytter os et eller andet sted hen, hvor vi forhåbentlig står med en ballast, der gør, at FC Midtjylland igen kan spille med blandt de allerbedste, som vi jo ikke gør lige nu.

Husk, at campo.dk også er på Facebook. Du kan finde og følge os ved at trykke på banneret herunder

Følg Campo på Facebook

FC Midtjylland er ikke det eneste hold i Kvalifikationsspillet, der går efter den eftertragtede syvendeplads. Også OB og Silkeborg IF jagter muligheden og er placeret på henholdsvis ottende- og niendepladsen.

Det er da også de to hold, som Thomas Thomasberg ser som de eneste konkurrenter til syvendepladsen.

– Reelt er der kun to konkurrenter til Europa Playoff-pladsen, da de tre nederste er så langt efter, at de ikke er betragtning til det. OB nærmer sig naturligvis os med den sejr, de fik mod Silkeborg. Men det kigger jeg ikke på, siger FCM-cheftræneren og fortsætter:

– Jeg koncentrerer mig om, at vi laver nok point, så vi kan holde alle hold bag os. Det er i vores hænder, og selvfølgelig bliver de indbyrdes opgør altafgørende for, at vi forhåbentlig selv kan bestemme det.

Thomas Thomasberg kan se tilbage på en fornuftig start i FC Midtjylland, efter han overtog tøjlerne som cheftræner den 23. marts fra Albert Capellas. Det er blevet til to sejre og en enkelt uafgjort i de tre kampe, hvilket han er tilfreds med.

– Syv point i tre kampe er godkendt. Jeg kunne have drømt om at få maksimumpoint, men det kunne også have givet et dårligere udbytte, siger han og fortsætter:

– Et andet parameter er, at jeg lærer spillerne bedre at kende, og de lærer mig at kende. At vi får sat hele organisationen i gang på den måde, vi skal, for at finde vores vej frem. Og det er startet fint. Men der er også stadig masser af ting, man skal vænne sig til. Det kommer tiden forhåbentlig til at arbejde for.

Ærlig Isaksen efter AaB-deler: Vores dårligste kamp under Thomasberg

Thomasberg og FC Midtjyllands næste opgave er på søndag, hvor AC Horsens tager imod. Opgøret i Horsens fløjtes i gang klokken 14.00, og du kan se kampen på Canal 9 og Discovery+.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer