2 min læsningMedie: Manchester United-fansenes mareridt nærmer sig – Vil ikke sælge klubben

Mareridtsscenariet for de fleste Manchester United-fans er ifølge normalt troværdige Mark Ogden tæt på at blive en realitet.

2 min læsning
Manchester Uniteds amerikanske ejere, Glazer-familien, er ifølge ESPN sikre på, at de kan fastholde aktiemajoriteten i den engelske storklub.
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

For mange Manchester United-fans anses det som den dårligste af mange dårlige løsninger.

Den engelske storklubs ejere, Glazer-familien med brødrene Avram og Joel i spidsen, føler sig ifølge ESPN’s Mark Ogden sikre på, at de kan fastholde kontrollen over klubben.

Glazer-familien overtog Manchester United i 2005, hvor Malcolm Glazer, den nu afdøde far til Joel og Avram, overtog aktiemajoritetn i klubben.

I november sidste år meldte ejerne så ud, at de undersøgte ‘alle strategiske alternativer herunder nye investeringer, et salg eller andre transaktioner’ i et forsøg på at skaffe kapital til at transformere både fodboldholdet, træningsanglægget og hjemmebanen Old Trafford.

Sky Sports: Manchester United-ejere undersøger muligheden for salg

Længe har det været kendt at qatariske Sheikh Jassim bin Hamad al Thani og den engelske rigmand, Jim Ratcliffe, begge har afleveret et officielt bud på klubben, men nu lader der altså til at være andre og alternative spillere på banen.

Således fortæller en kilde til ESPN, at en lang række navngivne amerikanske investeringsfonde har vist interesse i at anskaffe en minoritetsandel i klubben.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Mere specifikt er der ifølge ESPN tale om Elliot Investment Management, Ares Management Corporation, Sixth Street Partners og The Carlyle Group, som alle skulle være interesseret.

Den løsning går dog helt og aldeles imod det ønske, som Manchester Uniteds fans igennem adskillige fangrupper og fanfora har ytret, hvor der i stedet kræves et fuldstændigt salg, så vejen kan banes for en ny ejer.

Brødrene Avram og Joel Glazer er dog, ifølge ESPN, mest interesseret i et minoritetssalg, så de kan holde fast i majoritetsandelen i klubben. Det skal ske på bekostning af de to brødres øvrige fire søskende, Kevin, Bryan, Edward og Darcie, der ville skulle afhænde deres aktieandele i klubben.

Officielt: Trækker sig fra opkøb af United – Glazers respekterer ikke klubben

En af grundene til, at Joel og Avram Glazer skulle have et minoritetssalg som førsteprioritet, er angiveligt, at de ser så stor potentiel vækst i klubben de kommende, at de vil kunne fordoble klubbens værdi til op imod 10 milliarder pund (84 milliarder kroner).

Den øgede værdi menes at skulle komme fra øgede tv-indtægter, streaming-muligheder og en mulig restrukturering af klubfodbolden, som med øgede investeringer i klubben på og udenfor banen ville skabe en mere værdifuld klub.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer