3 min læsningVanvittigt: PL-klub skal betale trecifret millionbeløb til tidligere spiller – nåede kun tre kampe for klubben

En tidligere Premier League-spiller kan se frem til en kæmpe godtgørelse, efter hans forhenværende klub ikke overholdt indholdet af kontrakten mellem dem.

3 min læsning
Leeds Logo

208 millioner kroner.

Det er, hvad den tidligere Leeds-spiller Jean-Kevin Augustin kan se frem til at modtage fra Premier League-klubben.

Det skriver The Athletic sent mandag aften.

Årsagen til den enorme kompensation er, at Leeds skulle have forbrudt sig mod indholdet af den kontrakt, som Jean-Kevin Augustin skrev under på tilbage i 2020.

Situationen i sin helhed er en smule kompleks, men Leeds har nu tabt to sager vedrørende den franske angriber.

Jean-Kevin Augustin kom nemlig i første omgang til Leeds på en lejeaftale fra RB Leipzig. Her blev der indskrevet i aftalen, at hvis Leeds rykkede op fra Championship til Premier League, så var Leeds tvunget til at udløse en købsoption i lejeaftalen.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Leeds endte med at vinde Championship i sommeren 2020, men forsøgte alligevel at komme udenom købsoptionen.

På grund af Covid-19 strakte 2019/20-sæsonen sig ind i juli, og Leeds rykkede derfor, ifølge dem selv, teknisk set først op i Premier League i juli måned.

Som stort set alle andre kontrakter med sommerudløb i fodboldverdenen, løb lejeaftalen mellem Jean-Kevin Augustin, RB Leipzig og Leeds frem til den 31. juni, og Leeds argumenterede derfor, at den påtvungne købsoption ikke gjorde sig gældende alligevel.

Leeds tabte dog sagen, og blev tvunget til at købe Jean-Kevin Augustin i RB Leipzig. Her oplyser The Athletic, at den nedrykningstruede Premier League-klub i december skulle været nået til enighed med RB Leipzig om at betale 15,5 millioner pund til den tyske klub, svarende til 132 millioner kroner.

Den nye sag med de 208 millioner kroner (24,5 millioner pund) er uafhængig af den tabte sag med RB Leipzig.

Følg Campo på Facebook

Den nye sag, hvor Jean-Kevin Augustin altså kan se frem til en økonomisk gevinst udover det sædvanlige, betyder samtidig, at Leeds nu har brugt 40 millioner pund, svarende til 340 millioner kroner, på sagaen med franskmanden.

Selvom Leeds blev tvunget til at købe den i dag 25-årige franskmand i sommeren 2020, var han allerede ude af sin kontrakt igen i oktober 2020, hvor han røg til FC Nantes.

Ifølge The Athletic, så skyldes den 208 millioner kroner store erstatning til Jean-Kevin Augustin, at man skal betale den fulde løn for den fem år lange kontrakt, som Leeds indgik med ham i sin tid.

Her skulle den franske angriber have stået til at få 90.000 pund om ugen, svarende til 765.000 kroner.

Afgørelsen i sagen er blevet truffet af FIFA’s Dispute Resolution Chamber, men Leeds har ifølge The Athletic valgt at appellere.

Officielt: Dean Smith tager over i Leicester resten af sæsonen – tager Chelsea-legende med som assistent

Jean-Kevin Augustin nåede at spille i alt tre kampe for Leeds – alle i Championship. Her formåede han ikke at score.

Det sørgelige regnestykke er altså, at Leeds lige nu ser ud til at have betalt i alt 113,3 millioner kroner per kamp for Jean-Kevin Augustin.

Jean-Kevin Augustin skiftede i sommer til FC Basel, hvor han har scoret fire mål i 18 kampe.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer