3F Superligaen

Alternativ stilling i Superligaen: Sådan havde det set ud, hvis klubberne scorede “når de skulle” – tættere i top og bund

Hvordan havde stillingen set ud i Superligaen efter 23 runder, hvis klubberne havde lavet samme antal mål, som de burde have lavet ifølge xG (Expected Goals)? Få svaret i artiklen.

Superliga, Superligaen xG, Superliga stilling.

Stillingen i Superligaen er, som den er.

Tænker man tilbage på de mange kampe, der er blevet spillet indtil videre i denne sæson, kan man dog nok hurtigt komme i tanke om en situation eller to, hvor en stor chance endte som en stor afbrænder.

Andre gange har man måske siddet med en undren over, hvordan et mål pludseligt opstod ud af ingenting – en halv chance, et drop eller måske bare lidt held.

Analyse- og statistikværktøjet xG (Expected Goals), har gjort sit indtog i fodbold gennem de seneste år, og informationen er også let tilgængelig for den almindelige fodboldinteresserede.

Men hvad kan det helt præcist bruges til?

Kort sagt – og meget forsimplet – så kan xG bruges til at sige noget om, hvor mange mål et hold havde chancer til at score i et givent opgør.

Er du stadig ikke bekendt med begrebet xG, eller vil du bare gerne vide mere om det, kan du blive klogere HER.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Vi har på campo.dk leget med tanken om, hvordan stillingen i Superligaen kunne have set ud, hvis alle klubberne havde scoret det antal mål, som de ifølge xG burde.

For at gøre det, har vi kigget på, hvor mange point de forskellige klubber har hentet per mål scoret i denne sæson.

Derefter har vi sammenholdt de forskellige klubbers pointhøst per scoret mål med klubbernes xG i sæsonen.

Eksempelvis har F.C. København scoret 47 mål og hentet 45 point i denne sæson. Det giver et snit på 0,96 point per mål, som så er blevet sammenholdt med FCK’s xG, hvilket giver Superligaens tophold 41 point i den alternative stilling, fordi de har scoret flere mål “end de burde”.

Den alternative stilling i Superligaen er næppe retvisende for, hvordan det reelt set havde set ud. Eksempelvis gør det ikke nogen forskel i forhold til point om man taber 3-0 eller 3-2. Det samme kan siges den anden vej rundt – en 5-0-sejr giver lige så mange point som en 1-0-sejr.

Om ikke andet, så er der lidt at tage med til samtalen op til påskekampene.

Følg Campo på Facebook

Sådan havde stillingen i Superligaen set ud, hvis klubberne havde scoret samme antal mål som xG:

1. F.C. København = 41 point (40,99)
2. FC Nordsjælland = 41 point (40,7)
3. Viborg FF = 37 point (37,39)
4. AGF = 36 point (36,44)
5. Randers FC = 31 point (30,78)
6. Brøndby IF= 30 point (30,17)
7. FC Midtjylland = 30 point (29,81)
8. OB = 27 point (26,6)
9. Silkeborg IF = 24 point (24,16)
10. AC Horsens = 23 point (22,70)
11. AaB = 22 point (21,97)
12. Lyngby = 20 point (20,17)

Nedenfor kan du se, hvordan den nuværende stilling ser ud i både mesterskabsspillet og nedrykningsspillet

Som man kan se i den alternative stilling i Superligaen, havde det altså været et uhyre tæt nedrykningsdrama, hvis klubberne i bunden havde scoret det forventede antal mål.

Mens AaB og Lyngby havde haft flere point, ville Silkeborg IF være hele seks point fattigere end tilfældet er, og dermed også en del af nedrykningsstriden.

Silkeborg IF er da også med afstand den klub, der har “overpræsteret” mest i forhold til antallet af mål. Kent Nielsen og co. burde således have scoret 28 mål ifølge xG, men har alligevel formået at få netmaskerne til at blafre hos modstanderne hele 35 gange i denne sæson.

Som man kan se i toppen af den alternative Superliga-tabel, havde det været helt lige mellem F.C. København og FC Nordsjælland. Begge klubber har scoret flere mål end deres xG, men F.C. København har lavet fire mål mere end hvad de burde – hvilket er næstflest af alle i Superligaen.

Sådan ender mesterskabsspillet i Superligaen baseret på tidligere opgør: Ingen tvivl om vinderen

AGF og Viborg FF spillers påskens første kamp søndag klokken 16.00.

Mandag bliver der spillet fire kampe i Superligaen, inden AC Horsens og Silkeborg IF spiller sidste kamp i runde 24 klokken 18.30 tirsdag.

Kilde til xG: Superliga.dk

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P