Premier League

Aldrig blevet fyret: Guardiolas ‘hemmelighed’

Siden trænerkarrieren tog fart i 2007 har Pep Guardiola formået noget, som kun er de færreste managers forundt: Han er aldrig blevet fyret.

Manchester City-manager Pep Guardiola er aldrig blevet fyret, og han har en ganske simpel forklaring på hvorfor.
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter 804 kampe på topniveau har han stadig til gode at prøve det.

Manchester City-manager, Pep Guardiola, er efter trænerjob i både FC Barcelona, Bayern München og Manchester City stadig aldrig blevet fyret i en fodboldklub.

Med 396 kampe nærmer Guardiola sig med hastige skridt et manager-jubilæum i Manchester City, og han har en meget simpel forklaring på, hvorfor han efter mere end 15 år i trænerfaget endnu aldrig er blevet fyret.

– Lad mig fortælle en hemmelighed: Vi vinder kampe. Hvis ikke vi vandt kampe, så ville jeg blive fyret. Jeg bliver ikke fyret, fordi vi har vundet en masse kampe igennem de år, lyder det fra Guardiola ifølge SkySports.

I Premier League er der alene i denne sæson sket 18 ændringer på manager-posterne, hvis man medregner midlertidige managere.

Med sine snart syv år i spidsen for Manchester City er Pep Guardiola kun overgået af Liverpools Jürgen Klopp som de længstsiddende nuværende managere i Premier League, og faktisk har kun ni af de nuævende managere i ligaen siddet siden sæsonstarten.

Følg Campo på Facebook

– Resultaterne er vigtige, men det er hvis planen virker. Da jeg var yngre, havde det her land en tradition for at beholde managere. I dag med forskellige ejere og en masse pres og mange investeringer [..] På den ene side forstår jeg det.

– Der er meget pres på alle. Manageren og bestyrelsen. Folk tror på at ændre ting, fordi de så tror, at de vil gøre det bedre. Nogle gange virker det, og nogle gange gør det ikke, lyder det fra Pep Guardiola.

Efter 396 kampe i spidsen for Manchester City lyder Pep Guardiolas pointgennemsnit i skrivende stund på 2,33 point per kamp. Det er en anelse lavere end Guardiolas pointgennemsnit i både Bayern München og FC Barcelona.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P