Højlund har taget fusen på holdkammerat: Kan blive topspiller

Rasmus Højlunds lynhurtige kometkarriere har overrasket de fleste. Det gælder også danskerens holdkammerat i Atalanta.

Marten de Roon roser Rasmus Højlund for præstationerne i Atalanta.

Højlund her. Højlund der. Højlund alle vegne.

Den 20-årige angriber har i 2023 været en mundfuld for Serie A-forsvarsspillere og er i den grad stemplet ind på det danske landshold med sine fem scoringer i to kampe.

Den hastige overgang fra talent uden spilletid i F.C. København til angriber med mål i Sturm Graz og nu gennembruddet i Atalanta har overrasket de fleste. Også Rasmus Højlunds holdkammerat i Italien Marten de Roon.

– Da han ankom var det tydeligt, at han var en spiller, der havde kvaliteter, men måske manglede han alligevel det sidste, siger den hollandske midtbanespiller til Sky Sport Italia og fortsætter:

– Nu er han blevet en spiller med en utrolig hurtighed. Han formår at holde samme niveau i 90 minutter.

Medie: FCK og KB kan få tocifret millionbeløb ved Højlund-salg

Det med at holde niveau i 90 minutter, kunne danskerne se med egne øjne i marts, da Rasmus Højlund scorede hattrick mod Finland i Parken. To af målene faldt nemlig indenfor de sidste otte minutter af kampen med 2-1 målet i 82. minut og 3-1 målet tre minutter inde i dommerens tillægstid.

Efterfølgende scorede Højlund to gange i det frygtelige nederlag ude mod Kazakhstan. De flotte præstationer for Atalanta og det danske landshold har bragt den unge angriber på radaren for en del større klubber såsom Real Madrid og Chelsea.

Marten de Roon tror også på, at Højlund kan udvikle sig til en topspiller.

– Han har talent og kvalitet. Nu skal han forbedre sig i detaljen for at blive en topspiller, siger han.

Husk, at du også kan læse alt campo.dk’s indhold i vores app. Du finder den ved at trykke på banneret herunder