Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

3 min læsningCampo mener: AGF’s angreb er genialt… og helt galt

Kun to klubber havde scoret færre mål end AGF efter Superligaens grundspil. Derfor er det i sig selv imponerende, at...

3 min læsning
AGF's angreb er både galt og genialt
Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Avatar photo7. apr 2023, 19.55

Kun to klubber havde scoret færre mål end AGF efter Superligaens grundspil.

Derfor er det i sig selv imponerende, at Uwe Röslers hårdtarbejdende aarhusianere kan ligge nummer fire i Superligaen med kun 27 scoringer i 23 kampe.

Ikke at det er ufortjent.

Solid defensiv fremfor alt

Fjerdepladsen er tværtimod fuldt ud en placering, AGF fortjent har spillet sig til ovenpå en særdeles god sæsonstart. Konstant hårdt arbejde og en defensiv, hvor holdet med et kraftfuldt og velspillende forsvar – samt med en klog og stærk målmand – har landets bedste af slagsen. I hvert fald på tal.

Patrick Mortensen taler om vi, når han omtaler AGF

De fleste AGF-supportere ville i starten af dette årtusinde have solgt sin svigermor for et bedre forsvar på Ceres Park. Derfor vækker det også begejstring hos de mange hvidklædte fans i Aarhus, at David Nielsens solide defensiv er taget med videre i den nye æra.

Kun fire gange i denne sæsons Superliga er der scoret to mål eller flere mod AGF.

Forbilledet Patrick Mortensen

I front har AGF Superligaens topscorer Patrick Mortensen.

Den snart 34-årige angriber har erobret Aarhus og Superligaen i sin karrieres efterår. ‘De Hvii’e’ har før haft ikoniske angribere som Peter Graulund, Thomas Thorninger og Flemming Povlsen, men Patrick Mortensen minder mere om en anden legende i angrebet – nemlig Håvard Flo.

Den målfarlige nordmand, der huserede i Aarhus i 90’erne og blandt andet vandt pokalturneringen med AGF, var uhyggelig når bolden lå for fødderne af ham… eller ramte ham i hovedet i modstanderens felt. Dér er der også klare ligheder mellem Flo og Mortensen.

Er det så derfor, Sigurd Haugen bliver ved med at komme på banen før Adam Daghim?

Patrick Mortensen skal nok føre AGF til et trofæ, før han når helt op i samme liga som Håvard Flo, men en af de største ligheder er anførerens personlighed. Patrick Mortensen taler om ‘vi’, når han omtaler AGF.

Følg Campo på Facebook

Og han bidrager med kultur, respekt for fansene og byen og først fremmest en eksemplarisk professionalisme.

Og så er den ged jo barberet. Stærk og solid defensiv kombineret med ligaens topscorer helt fremme. Tjek.

Hard work beats talent…

… siges det. I hvert fald er det en af de største klicheer i verdenshistorien.

Er det så derfor, Sigurd Haugen bliver ved med at komme på banen før Adam Daghim, spørger jeg? For han løber meget, Haugen, når han får spilletid i stedet for unge Daghim, som klubben ellers ville give chancen nu. Det var årsagen til, at Bjørnebye ikke hentede en ny angriber i vinterens transfervindue, da de solgte Sebastian Grønning.

Jeg ved ikke, om Adam Daghim er begyndt at løbe baglæns ude på Fredensvang

For det hørte undertegnede ved ‘selvsyn’, AGF’s sportschef udtale, før forårssæsonen blev sparket i gang.

– Han er nummer fire (Daghim, red.). Vi har en helt klar transitionsplan, og hans udvikling fortjener det, lød det dengang fra Stig Inge Bjørnebye.

Daghim er en af de absolut hurtigste fodboldspillere i de postnumre, der starter med 8…, og alligevel har han kun fået et enkelt spilleminut i hele sæsonen.

Hårdtarbejdende Sigurd Haugen står weekend efter weekend foran i køen, når Uwe Rösler skal skifte ind. Den norske angriber, der har fået æren af at spille med nummer 10 på ryggen, står noteret for to mål og et enkelt oplæg i 23 superligakampe.

Jeg ved ikke, om Adam Daghim er begyndt at løbe baglæns ude på Fredensvang, eller om han ikke har ramt målet til træning i 2023, for heller ikke mens konkurrenten Jelle Duin har været skadet, har Rösler set Daghims vej.

Men mon ikke Patrick Mortensen redder det meste alligevel.

Så er det jo genialt. Men også lidt galt.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer