2 min læsningJesper Møller vil arbejde på særligt tre ting efter genvalg

Onsdag blev DBU-formand Jesper Møller genvalgt til UEFA's eksekutivkomité, og i de kommende fire år vil han arbejde særlig hårdt for tre ting.

2 min læsning
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Four more years.

For DBU-formand Jesper Møller blev det resultatet af afstemningen ved UEFA’s årlige kongres i Lissabon, hvor han opnåede genvalg til UEFA’s eksekutivkomité.

Møller var med 42 stemmer den af de i alt 11 kandidater, der modtog næstflest stemmer, og han ved godt, hvad han vil bruge de kommende fire år på.

– Jeg er utrolig glad for at have fået den tillid fra de andre forbund i UEFA. I de kommende år vil jeg arbejde på den fortsatte udvikling af kvindefodbold, beskytte de europæiske sportsværdier og den europæiske sportsmodel med solidarisk fordeling af UEFA’s indtægter, så også små og mellemstore lande og klubber får glæde af de stigende indtægter.

– Samtidigt er det vigtigt, at vi opretholder stærk governance i UEFA med fokus på anti-diskrimination, menneskerettigheder og solidaritet mellem landene, lyder det fra Jesper Møller.

Officielt: Jesper Møller genvalgt til magtfuld stilling

Alle UEFA’s 55 medlemslande kunne på kongressen stemme syv gange, og da stemmerne var talt op, var følgende syv kandidater valgt ind:

Jesper Møller – Danmark (genvalg)
Philippe Diallo – Frankrig
Armand Duka – Albanien (genvalg)
Petr Fousek – Tjekkiet
Levan Kobiashvili – Georgien
Andrii Pavelko – Ukrain (genvalg)
Luis Rubiales – Spanien (genvalg)

UEFA-præsident officielt genvalgt

Tidligere på dagen blev UEFA-præsident, Aleksander Čeferin, uden modkandidat genvalgt til sin sidste periode på posten, og det glæder den Jesper Møller.

– Det er vigtigt for dansk fodbold, at Aleksander Ceferin blev siddende som præsident for UEFA. Han har gjort virkelig mange gode ting de senere år heriblandt hans store modstand mod udbryderligaer. Han gør et stort arbejde i at involvere alle parter i UEFA, så man bliver lyttet til lige meget, om man kommer fra små, mellemstore eller store lande. Det er afgørende for den fortsatte udvikling af europæisk fodbold, lyder det fra Jesper Møller.

Mens Jesper Møller altså opnåede genvalg til den magtfulde komité, så måtte Lise Klaveness fra Norge, Rod Petrie fra Skotland, Hugo Quaderer fra Liechtenstein og Bjorn Vassallo fra Malta tage fra kongressen i Lissabon uden at have opnået valg.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer