2 min læsningHårdt slag mod Tottenham: FIFA gør forbud dækkende på verdensplan

Tottenhams sportsdirektør Fabio Paratici bliver tvunget til at træde til side, efter FIFA har gjort forbud mod ham gældende i hele verden.

2 min læsning
Tottenham Logo

Indtil videre har Fabio Paratici kunne arbejde i England, men det er slut nu.

Tottenham-sportsdirektøren er i hjemlandet, Italien, ramt af et forbud mod at virke i fodboldens verden, og nu har FIFA offentliggjort, at det forbud kommer til at gælde i resten af verden.

Paratici er, ligesom en lang række andre tidligere højstående medlemmer i Juventus, blevet ramt af en 30 måneders karantæne, men indtil nu har karantænen kun haft virkning i Italien. Nu gælder den i hele verden.

– FIFA kan bekræfte, at som følge af en forespørgsel fra det italienske fodboldforbund, har bestyrelsesformanden for FIFA’s disciplinærkomité besluttet at udvide sanktionerne fra det italienske fodboldforbund mod adskillige fodbold-officials, så det gælder på verdensplan, siger en talsmand fra FIFA onsdag til The Guardian.

Kæmpe chok i Italien: Juventus får fratrukket 15 point i Serie A

Fabio Paratici var sportsdirektør i Juventus fra 2010 til 2021, og det er i dele af den periode, at Juventus menes at have været en smule for kreative i sin regnskabsførelse.

I sagen, som er kendt som Plus Valenza-sagen, blev Juventus i første omgang frikendt, men siden blev de kendt skyldige, og det kostede dem i første omgang en straf på 15 point i Serie A.

Derudover blev der uddelt langvarige karantæner til flere seniormedlemmer af klubbens organisation – herunder Fabio Paratici, der med en karantæne på 30 måneder var blandt de hårdest ramte.

Tottenham-boss om Conte-fyring: Vi støttede ham meget

I første omgang galdt den karantæne kun i Italien, og derfor kunne Paratici fint varetage sit job i Tottenham, men det har FIFA altså nu ændret på, hvilket vil betyde, at Spurs-sportsdirektøren efter alt at dæmme er nødt til at træde tilbage.

Ud over Paratici blev også Juventus’ nu tidligere præsident, Andrea Agnelli, tidligere vicedirektør, Pavel Nedved, samt klubbens tidligere direktør, Maurizio Arrivabene, ramt af karantæner. For Agnellis vedkommende lød karantænen på 24 måneder, mens det for Nedved og Arrivabene ‘kun’ blev en otte måneder lang karantæne.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer