2 min læsningDortmund-boss før Der Klassiker: Ikke en kamp mod Tuchel

Bayern München er med afstand den klub, som Thomas Tuchel har stået overfor flest gange som træner, men lørdag debuterer som træner FOR Bayern München, når de møder Tuchels tidligere klub - Dortmund.

2 min læsning
For Dortmund bliver det ikke bare en kamp mod klubbens tidligere træner, Thomas Tuchel, når de lørdag møder Bayern München i Der Klassiker.
Foto: Michael Dalder/Reuters/Ritzau Scanpix

Han har stået i spidsen for dem 107 gange og stået overfor dem 12 gange.

På lørdag står Thomas Tuchel overfor sin tidligere arbejdesgiver, Dortmund, for 13. gang, når han sammen med sin nye klub, Bayern München, tager imod de gulblusede fra Ruhr-klubben, i det der er hans trænerdebut for Bayern München.

Det bliver det 133. møde mellem de to tyske giganter, men for gæsterne fra Dortmund er det ikke modstandernes træner, der gør kampen speciel.

– Det er ikke en kamp mod Thomas Tuchel. Alle parter er professionelle, og det at skifte træner er en del af det, lyder det fra sportsdirektør Sebastian Kehl ifølge Kicker.

– Jeg ved ikke, om Bayern München vil være bedre på lørdag med Thomas Tuchel, end de var tidligere under Julian Nagelsmann. Jeg tror ikke trænerstaben nødvendigvis vil få særlig stor indflydelse på den her kamp.

– Vi ved, at mange landsholdsspillere stadig er på vej tilbage til klubberne indtil midt på ugen, så der bliver ikke mange træninger inden [kampen], lyder det videre fra Kehl.

Tuchel bekymrer sig ikke om kort kontrakt

Der Klassiker, som kampene mellem Dortmund og Bayern München kaldes, er i denne omgang også et opgør mellem nummer ét og nummer to i den tyske Bundesliga.

Selvom Bayern München med 67 sejre mod Dortmunds 34 i de interne opgør historisk har overhånden, så er det Dortmund der forud for kampen er ét point foran sydtyskerne i Bundesligatabellen. Den tætte topstrid gør dog, at intet vil være afgjort uanset resultatet lørdag.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Vi kan tage et stort skridt i tabellen, da vi spiller mod en direkte modstander. Det er fedt, at vi kan gøre det til så spændende en kamp, men mesterskabet bliver ikke afgjort i weekenden, lyder det fra Kehl.

Thomas Tuchel har i sine hidtidige 12 kampe mod Dortmund blot to sejre, mens han otte gange har tabt til klubben fra Nordrhein-Westfalen. Senest var en 2-0-sejr i Paris i marts 2020 nok til at Tuchel og PSG spillede sig videre i Champions League på bekostning af Dortmund, der ellers havde vundet det første opgør 2-1.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer