1 min læsningMoneyball-Milan – Medie peger på FCK-profil til den italienske storklub

Et italiensk medie har bedt analysefirmaer, der arbejder med transfermarkedet, om at finde AC Milans næste højre wing.

1 min læsning
FCKs Roony Bardghji scorer til 1-0 under superligakampen mellem FC København og Lyngby Boldklub i Parken, søndag den 6. november 2022.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

Bare rolig, Brad Pitt har ikke overtaget AC Milan.

Alligevel har det italienske medie Gazetta dello Sport spurgt tre analysefirmaer om, hvem der passer bedst som Milans nye højre wing.

Her har de tre firmaer fundet frem til fem spidskandidater, hvor FC Københavns wonderkid, Roony Bardghji, bliver nævnt som det mest ‘Moneyball-agtige’ valg.

De fem spillere er fundet via forskellige data, algoritmer og kunstig intelligens, som firmaerne Driblab, Stats Perform and Wallabies Computers har benyttet sig af.

Her er spillerne blevet analyseret ud fra hvor gode de er i en-mod-en situationer og deres evne til at assistere. Ydermere skal de være under 30 år gamle og ikke koste mere end 300 millioner kroner.

Gazzetta dello Sport skriver, at Roony kunne være et godt match til AC Milan. Han er venstrebenet, en god dribler og nok også den billigste ud af de fem navne.

Udover Roony Bardghji er de resterende navne på listen; Marcus Edwards fra Sporting, Angelo Gabriel fra Santos, David Neres fra Benfica og Michael Olise fra Crystal Palace.

Så er det her: Se kampprogrammet for Superligaens slutspil – direkte guld-duel venter i første runde

Det er vigtigt at pointere, at dette ikke nødvendigvis er en formel, som AC Milan kommer til at benytte sig af. Gazzetta dello Sport har lavet denne rapport ud fra idéen om et ‘Moneyball’-princip.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer