3 min læsningKontant Thomasberg: Regner ikke med Sisto

Selvom FC Midtjylland torsdag kunne præsentere klubbens nye cheftræner, så er det ikke nødvendigvis gode nyheder for Pione Sisto.

3 min læsning
FC Midtjyllands nye cheftræner, Thomas Thomasberg, regner ikke med at Pione Sisto bliver en del af den trup, han råder over.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ny cheftræner – ny start.

Sådan ser situationen på mange måder ud i FC Midtjylland denne torsdag, hvor klubben har præsenteret Thomas Thomasberg som ny cheftræner.

For den tidligere landsholdsspiller, Pione Sisto, er fremtidsudsigterne på den jyske hede dog ikke helt så lyse, for skiftet på trænerposten får ingen umiddelbar indflydelse på den 28-årige kantspillers status i klubben.

– Jeg regner ikke med, at han skal være en del af truppen.

Mere konkret kunne udmeldingen fra den nye cheftræner næppe lyde, og selvom ordene omkring Sistos fremtid var få fra Thomas Thomasberg, så supplerede FCM-direktør Claus Steinlein:

– Det er jo en beslutning, vi har truffet som klub, at Pione Sisto ikke er en del af førsteholdstruppen. Vi er i gang med at snakke med ham, så det ligger på Svends (Sportschef Svend Graversen, red.) og mit bord sammen med Pione og hans rådgiver at finde ud af, hvordan vi bedst forløser ham, og det er pt ikke i FC Midtjylland, og det er det heller ikke, fordi vi har skiftet cheftræner, lød det fra Steinlein.

FCM-boss om valget af Thomasberg: Vi tror på hans måde

Pione Sisto skiftede ‘hjem’ til FC Midtjylland fra spanske Celta Vigo i september 2020, og efter perioder både på og udenfor holdet ser situationen nu både dyster og mørk ud for den tidligere superligaprofil, og det er der ifølge Steinlein en grund til.

– Vi har haft tre cheftrænere, der alle sammen har ønsket, at han ikke skulle være en del af truppen, så det er en klubbeslutning, og den har vi stadig, lyder det fra Steinlein.

Så sent som sidste år blev den nuværende førstemålmand i FC Midtjylland, Jonas Lössl, citeret for at sige, at han ikke kunne se en fremtid for sig i den midtjyske klub, men i dag er han atter i klubben, og han har sågar for nyligt forlænget sin kontrakt.

Udlejet Jonas Lössl: Kommer ikke tilbage til FCM

Måske klog af målmandens skade er Claus Steinlein da også påpasselig med at melde helt så bombastisk ud, når det kommer til Pione Sistos fremtid i FC Midtjylland. Direkte adspurgt, om Pione Sisto under ingen omstændigheder kommer til at spille for FC Midtjylland igen, lyder svaret således:

– Det skal man passe på med at sige, det har jeg været i gamet for længe til, men han er her i hvert fald ikke i de næste mange kampe, og så er det op til Pione at bevise, om han vil være en del af det. Vi har overladt det til Pione og hans rådgiver, og Pione ved godt, hvad vi forventer af ham.

Pione Sisto har ikke været en del af FC Midtjyllands trup på denne side af nytår. Senest han fik spilletid var i superligakampen mod FC Nordsjælland den 7. november sidste år, hvor han blev skiftet ind til de sidste 19 minutter.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer