Europæisk Fodbold

Officielt: Tidligere verdensmester stopper karrieren

Den 34-årige midtbanespiller har onsdag valgt at indstille sin karriere efter at have repræsenteret klubber som Real Madrid og Arsenal.

Mesut Özil indstiller karrieren.
Foto: REUTERS/Eddie Keogh.

Mesut Özil har onsdag meddelt, at han stopper sin karriere som fodboldspiller.

Den tidligere verdensmester med Tyskland har senest spillet i Basaksehir. Før det blev det til et hav af kampe for store klubber som Real Madrid og Arsenal.

Den 34-årige midtbanespillers største triumf, var da han sammen med det tyske landshold vandt VM-finalen i 2014.

I et langt opslag på Twitter sætter Mesut Özil ord på sin beslutning, som han begrunder med tiltagende skader.

– Efter grundig overvejelse oplyser jeg, at jeg indstiller karrieren i professionel fodbold. Jeg har været privilligeret som professionel fodboldspiller i knap 17 år nu, og jeg føler mig utrolig taknemlig for muligheden. Men i de seneste uger og måneder – også efter at have været ramt af skader – er det blevet mere og mere klart for mig, at det er tid til at forlade den store scene i fodbold, skriver han i opslaget og fortsætter:

– Det har været en fantastisk rejse fyldt med uforglemmelige øjeblikke og følelser. Jeg vil sige tak til mine klubber: Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal FC, Fenerbahce, Basaksehir og mine trænere, som støttede mig plus holdkammerater, som er blevet venner.

Se listen: Top 40 spillere med flest assists i det 21. århundrede

Mesut Özil opnåede flest kampe for Arsenal FC, for hvem det blev til 254 optrædener, 44 mål og hele 79 assists. Den sidste optræden for Mesut Özil skete i Basaksehirs nederlag på udebane mod Kayserispor i den tyrkiske Süper Lig.

På det tyske landshold fik midtbanespilleren 92 kampe, hvor det som nævnt lykkedes at vinde VM i 2014 i Brasilien. Du kan se Özils opslag herunder.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P