2 min læsningHistorisk dom til fodboldfan for racistisk besked til Ivan Toney

For første gang nogensinde er en engelsk mand blevet idømt fængselsstraf for det, der vurderes at være en hate crime mod Brentfords Ivan Toney.

2 min læsning
Der er faldet en historisk dom i sagen om racistiske beskeder til Brentford-angriber Ivan Toney.
Foto: David Klein/Reuters/Ritzau Scanpix

En betinget fængselsdom på fire måneder samt tre års fodboldkarantæne.

Det er straffen til den 24-årige mand, der i oktober sidste år sendte en racistisk besked til Brentford-angriber Ivan Toney.

Antonio Neill fra Blyth – lidt nord for Newcastle – erkendte sig den 25. januar i år skyldig i at have sendt en anstødelig besked i retten i Newcastle.

Mandag blev Neill af samme ret tildelt en straf på fire måneders fængsel, der dog vil være betinget de kommende to år. Ydermere vil Neill være forment adgang til alle fodboldkampe i England i tre år.

Dommen er historisk, da det er den første af sin slags, efter ny lovgivning trådte i kraft på området i 2022.

Lovgivningen giver øgede beføjelser til at bortvise og straffe personer for hadforbrydelser online.

I Brentford er de tilfredse med mandagens dom.

– Brentford FC er tilfredse med at se Antonio Neill-sagen løst og at Northumbria Politi har tilendebragt sagen.

– At skulle møde op i retten sætter en markant precedæns for alle andre, der begår hadforbrydelser, og vi håber, at dommene skærpes yderligere, indtil denne slags forbrydelser er udryddet.

Ingen tvivl hos Rashford: Derfor er jeg blomstret op

– Ivan Toney har været mål for syge racistiske overgreb regelmæssigt, og vi ønsker at se hård konsekvens for alle, der gør sig skyldig i den slags overgreb.

Den racistiske besked fra Antonio Neill blev sendt den 14. oktober sidste år, hvor Ivan Toney med to scoringer gav Brentford en 2-0-sejr i hjemmekampen mod Brighton.

Historien melder intet om den dømtes fodboldmæssige tilhørsforhold, men med bopæl i det nordøstlige England, kan han stort set ikke bo længere væk fra Brighton indenfor landets grænser.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer