3 min læsningWesström fastslår: Trænerskifte er altid et scenarie

I OB er der igen pres på, efter et par dårlige resultater i foråret har sat en stopper for fynboernes imponerende stime.

3 min læsning
Fodbolddirektør i Superligaklubben OB, Björn Wesström, slår fast, at det altid er et scenarie at skifte træner.
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

OBS: Dette interview er lavet inden forårspremieren.

Det har været ned-op-ned for OB i denne sæson.

Fynboerne lagde skidt fra land i Superligaen med kun ét point i sæsonens første fem kampe, men 10 kampe uden nederlag bragte dem i relativ sikker afstand fra nedrykningsstregen.

Senest er det dog blevet til to klare nederlag på henholdsvis 4-2 til FC Nordsjælland og 7-0 til F.C. København, og det har givet OB direkte kurs mod den nederste del af Superligaen.

Få dage før forårets første kamp forlængede OB kontrakten med cheftræner, Andreas Alm, som ellers havde været udsat for stor kritik i starten af sæsonen.

Officielt: OB forlænger med Andreas Alm

For klubbens svenske fodbolddirektør, Björn Wesström, er det at skifte cheftræner altid en mulighed – både når det går godt, og når det går skidt.

– Det er altid et scenarie, altid. Den ene mulighed er, hvis ikke resultaterne går, som vi ønsker. Hvis resultaterne er gode, så kan der også ske et trænerskifte, fordi træneren tager afsted, så det må man altid have som et scenarie og være forberedt på, forklarer Björn Wesström til campo.dk.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

De to svenskere i OB har en fælles fortid i Stockholm-klubben AIK, hvor de begge har været cheftrænere, mens Wesström også har haft andre roller i klubben, herunder sportsdirektør og CEO.

Wesström og Alm havde mere end otte år sammen i AIK, inden Wesström i maj 2016 fyrede Alm som cheftræner i den svenske hovedstadsklub. Bruddet var dog ikke specielt grimt, og Alm udtalte efterfølgende til Expressen:

– Jeg ved ikke rigtigt, hvorfor jeg fik sparket. Jeg ved, at det var fordi, at en anden skulle træne AIK, så AIK kunne blive bedre, og det er rimeligt.

Mål og Highlights: Se FCK smadre decimerede OB med 7-0!

Mens Andreas Alm startede i OB i sommeren 2021, så fik han selskab af Wesström i januar 2022, og fodbolddirektøren ser det hverken som en udpræget fordel eller ulempe, at de to svenskere har en lang fortid sammen.

– Kendskab til hinanden er jo godt på nogle måder, men måske kan det også være en begrænsning på den måde, at du synes, at du burde vide, hvad der skal [..] Det er klart, at jeg på mange områder ved, hvad jeg kan forvente mig af Andreas som træner, når der sker forskellige ting, lyder det fra Björn Wesström.

Björn Wesström sætter særligt pris på én ganske speciel kvalitet ved Andreas Alm. Det kan du høre mere om i videoen over artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer