2 min læsningViborg-cheftræner glæder sig til kampe i top-seks: Maksimal udfordring

Det kan ikke længere gå galt for Viborg FF, der er nu er matematisk sikret en plads i top-seks, og det glæder cheftræner Jacob Friis sig til at prøve kræfter med.

2 min læsning
Viborg FF er sikret endnu en sæson i Superligaen, og nu venter der holdet en række spændende kampe i slutspillet.
Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

AGF og Randers FC mødes i næste spillerunde, og det er vigtigt for Viborg FF.

Det interne østjyske opgør betyder nemlig, at AGF og Randers FC ikke begge kan indhente Viborg, inden grundspillet er slut, og dermed er Viborg sikret en plads i det forjættede land – Superligaens top-seks.

Det betyder også, at nedrykningsspøgelset nu endegyldigt er forsvundet fra domkirkebyen, og for første gang siden 2008 kan Viborg nu ser frem til tre sæsoner i træk i den bedste danske række.

Viborg FF er før søndagens kamp mod Randers FC at finde på Superligaens andenplads, men selvom det altså lugter af langt mere end bare overlevelse i Viborg, så er ambitionerne stadig moderate.

– Nu er målsætningen, at vi skal præstere mod de bedste. Vi skal gøre en god figur og vise, at vi er konkurrencedygtige – og så tager vi det ellers fra kamp til kamp. Men vi er i den sjove ende, og vi ved, at hvis vi gør det godt tilstrækkeligt mange gange, så kan vi ende højt oppe, siger cheftræner Jacob Friis til Viborg Stifts Folkeblad.

Efter kampen søndag resterer der i grundspillet kampe mod henholdsvis FC Nordsjælland og F.C. København, som i skrivende stund er etter og treer i Superligaen, og de to hold kan Viborg FF godt begynde at forberede sig grundigt på.

AaB fik åbnet for målkontoen i tiltrængt pokalsejr over Viborg

– Efter Randers-kampen har vi 12 kampe igen i denne sæson, og halvdelen af dem vil være kampe mod FC Nordsjælland og FCK, som er nogle af de dygtige hold herhjemme. Det er en maksimal udfordring for os, og det vil jeg langt hellere have end at skulle slås om noget knap så sjovt. Så vi glæder os til at jagte gode præstationer mod nogle af de bedste, siger cheftræneren.

Viborg lagde fra land i foråret med at tabe med hele 0-4 hjemme til rivalerne fra FC Midtjylland. I sidste runde kompenserede de dog en smule ved at slå AC Horsens 0-3 på udebane, mens de i torsdags tabte 2-0 til AaB i første opgør af pokalturneringens kvartfinale.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer