3F Superligaen

Stortalent nægtet at spille – nu går FCN og DBU til sportsdomstolen

Zidan Sertdemirs spillercertifikat er endnu ikke blevet godkendt af FIFA. Nu går FC Nordsjælland sammen med DBU til den CAS med sagen.

FC Nordsjælland Logo

Zidan Sertdemir må ikke spille for FC Nordsjælland.

Den 18-årige midtbanespillers spillercertifikat er nemlig ikke blevet godkendt af FIFA, men nu har FC Nordsjælland taget tyren ved hornene for at løse sagen.

Sammen med DBU er de således gået til den uafhængige internationale sportsdomstol CAS for at få ændret FIFAs dom.

Til FC Nordsjællands hjemmeside forklarer DBU’s kommunikationschef, Jakob Høyer, at der er tale om en ændring i FIFA’s procedure, som hverken Nordsjælland eller DBU har bidt mærke i.

– FIFA har ændret proceduren for, hvordan man indhenter spillerens spillercertifikat, når spilleren er under 18 år. Det er en ændring af proceduren, som FC Nordsjælland og DBU først blev bekendt med, efter transfervinduet lukkede, forklarer han.

Han mener desuden ikke, at situationen kun er til hinder for den unge danskers udvikling.

– Det er uhensigtsmæssigt for Zidan Sertdemir, at en simpel procedurefejl skal stå i vejen for hans mulighed for at spille fodbold, når transferen ellers er foregået 100 procent efter reglerne. Det er derfor DBU’s, FC Nordsjællands og spillerens ønske at få en hurtig afklaring på sagen, så Zidan Sertdemir kan få lov til at spille fodbold hurtigst muligt.

FCN-appel afvist: Nagalo-karantæne fastholdes

Sportschef i FC Nordsjælland, Jan Laursen, stemmer i og fortæller også, at man har gjort alt, som man normalt ville gøre det i forbindelse med en transfer.

– Vi er meget frustrerede over den afgørelse både på hans og vores vegne, for Zidan er FCN-spiller, og derfor vil vi også kæmpe for, at han kan komme til at spille kampe for os før den 1. juli.

– Vi har gjort alt, som vi plejer, i forbindelse med hans transfer til FCN, så vi er meget overraskede og uforstående over for situationen.

FC Nordsjælland oplyser, at det forventes, at CAS skal bruge to-tre uger på at komme frem til en afgørelse i sagen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P