3 min læsningMichelsen lokkede Gammelby til Norge: Der skulle noget overtalelse til

Jens Martin Gammelby er ny mand i norske HamKam, men det krævede en del for klubbens danske cheftræner at få højrebacken lokket Hamar.

3 min læsning
Der skulle en del overtalelse til, før det lykkedes Jakob Michelsen at overtale Jens Martin Gammelby om at skifte til norske HamKam.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Han var fra start tiltrængt en stor og vigtig rolle, men alligevel skulle der overtalelse til.

Jens Martin Gammelby har lige siden den norske sæsonafslutning i starten af november sidste år været på radaren hos HamKam-træner Jakob Michelsen, der mandag aften endelig fik handlen i hus.

Tirsdag kunne Hamar-klubben HamKam så officielt præsentere den danske højreback i klubben, men skiftet har været længe undervejs.

– Jeg har været interesseret i Jens Martin Gammelby ganske længe, og der skulle da også nogle overtalelsesrunder til, men heldigvis lykkedes det, forklarer Jakob Michelsen til campo.dk.

– Jens Martin har egentlig selv været rimelig varm og positiv, men i sådan nogle sager er der jo tre parter, der skal være tilfredse med løsningen. Det lykkedes nu, og jeg er sikker på, at det bliver en god løsning for alle tre parter, forklarer Michelsen.

Jens Martin Gammelby er denne vinter blevet far, og det er da også den slags familiære forpligtelser, der kan have betydning for en spiller, når et skifte til udlandet er under opsejling.

– Når man skal have en ny spiller, så skal man jo fortælle om projektet og den rolle, som spilleren er tiltænkt. Samtidig er der også andre hensyn, som i Jens Martins tilfælde er en kone og et barn, at tage hensyn til, og så har jeg selvfølgelig fortalt ham, at Hamar er en dejlig by, forklarer den tidligere OB-træner.

Officielt: Gammelby er færdig i Brøndby

– Det er jo ikke bare et skifte til en anden klub. Når man skifter til et andet land, er der også noget logistik og nogle ting med familien, der skal gå op, men omvendt giver det jo også en hel masse at prøve nogle andre ting, nogle andre stadioner og en anden kultur, og det har jeg selvfølgelig drøftet med ham, lyder det fra Michelsen.

I HamKam, eller Hamarkameratene Fotball som er klubbens officielle navn, er Jens Martin Gammelby tiltænkt en stor rolle, fortæller Jakob Michelsen, som samtidig kan afsløre, at der er tale om en toårig kontrakt.

– Vi har ledt efter en offensiv højre wingback, og der er vi helt sikre på, at Jens Martin kan bidrage. Han har et højt potentiale, og på sit bedste er han en rigtig dygtig spiller, fortæller Jakob Michelsen og fortsætter:

– Vi er sikre på, at han kan være med til at løfte os, og så er jeg også sikker på, at det er en god løsning for Jens Martin, der kommer et sted hen, hvor han kan spille fast og få en ekstremt vigtig rolle.

Officielt: Jakob Michelsen ny chef i Norge

Efter flere sæsoner i både den næst- og tredjebedste norske række rykkede HamKam forud for sidste sæson op i den bedste norske række for første gang siden 2008.

Her lykkedes det Jakob Michelsen, der blev ansat i januar sidste år, at redde holdet, som med en 13. plads sluttede lige over Sandefjord, der derfor måtte ud i nedrykningsplayoff mod Kongsvinger for at sikre en ny sæson i Eliteserien.

HamKam indleder 2023-sæsonen den 10. april med en hjemmekamp mod netop Sandefjord.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer