Brøler får ingen konsekvenser: VAR-dommer klar til Merseysidederby og mesterskabsduel

Det var Premier League-dommeren John Brooks, der i weekenden fejlede markant, da han satte forkerte VAR-streger i kampen mellem Crystal Palace og Brighton. Alligevel får han genvalg til ugens to største kampe.

Dommer John Brooks var ansvarlig for VAR-fejlen i kampen mellem Brighton og Crystal Palace. Alligevel har han samme rolle i to storkampe.

Der må i dén grad siges at være noget spille om.

Mandag aften møder kriseramte Liverpool ligeledes kriseramte Everton i sæsonens andet Merseysidederby.

Onsdag gælder det så den direkte mesterskabsduel mellem Arsenal og Manchester City – en kamp der blev udskudt som følge af Dronning Elizabeths dødsfald i september.

Vigtige – måske endda sæsondefinerende kampe for alle fire mandskaber, som selvsagt vil forsøge at stille stærkest muligt til kampene.

Derfor vil det måske også skabe panderynker i både Liverpool, Manchester og i det nordlige London, at det er dommer John Brooks, der i begge kampe vil have ansvaret i VAR-vognen. Det fremgår af Premier Leagues hjemmeside.

John Brooks havde nemlig også VAR-opgaven i lørdagens kamp mellem Crystal Palace og Brighton, hvor han ganske uforståeligt underkendte en klokkeklar Brighton-scoring efter 32 minutters spil.

Brightons Pervis Estupinan fik bolden skovlet i mål til det, der umiddelbart lignede en 0-1-føring til Brighton, men efter VAR-gennemgang bad Brooks kampens dommer, Michael Oliver, om at annullere målet for offside.

Der var bare lige det MEN, at de offside-streger, John Brooks, havde benyttet i VAR-vognen, var sat efter Crystal Palace-spilleren James Tomkins og ikke Marc Guehi, som ellers ganske tydeligt spillede Estupinan onside.

VAR-dommer erkender: Menneskelig fejl kostede Arsenal sejren

Brighton kom i anden halvleg alligevel foran 0-1, men bare seks minutter efter føringsmålet, bragte James Tomkins balance i regnskabet med sin udligning til 1-1, som også blev kampens resultat.

VAR-fadæsen fra Selhurst Park kom nærmest simultant med en lignende fejl i Arsenals hjemmekamp mod Brentford, hvor Christian Nørgaards oplæg til Ivan Toneys 1-1-scoring burde have været underkendt for en offside på danskeren. Her var det dog ikke forkert placerede men derimod helt manglende offside-streger, der var skyld i, at fejlen blev begået.

Howard Webb indkalder til møde efter to eklatante VAR-brølere

Dommer-formand Howard Webb har indkaldt alle professionelle engelske dommere til et møde, hvor det skal diskuteres, hvad der skal gøres for at undgå ligende fejl.

I første omgang lader det altså ikke til, at fejlen får nogle konsekvenser for VAR-dommer John Brooks. Brooks er ikke kun VAR-dommer, men dømmer også selv kampe i Premier League, hvor han debuterede i den 1. december 2021. I alt dømte han fire kampe i Premier League i sidste sæson, mens det i denne sæson er blevet til ni kampe med fløjten i munden.