2 min læsningHoward Webb indkalder til møde efter to eklatante VAR-brølere

Den engelske dommerformand, Howard Webb, har indkaldt de engelske Premier League-dommere til et møde ovenpå weekendens to VAR-fejl.

2 min læsning
Howard Webb, der i dag er formand for PGMOL - det engelske dommerforbund, har indkaldt til møde efter to store VAR-fejl i weekendens Premier League.
Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix

Arsenal blev snydt mod Brentford, mens Brighton blev snydt i kampen mod Crystal Palace.

Video Assistant Referee – bare kendt som VAR – har i denne weekend lidt et knæk i troværdighed af de store.

Hele to gange fejlede den ansvarlige VAR-dommer i weekendens kampe, og det resulterede altså i sidste ende i pointtab til både Arsenal og Brighton.

Nu har Howard Webb, der er dommerformand for PGMOL – forbundet for professionelle engelske dommere, indkaldt landets professionelle dommere til et møde.

Med undtagelse af de engelske dommere, der skal dømme i international sammenhæng, er alle dommere i Premier League således blev bedt om at møde op, hvor årsagerne til weekendens VAR-fejl skal diskuteres. Ydermere vil Webb understrege overfor dommerne, at lignende fejl ikke må ske, hvis spillere og managere i Premier League skal opretholde tilliden til VAR-systemet. Det skriver BBC.

I Arsenals kamp mod Brentford betød VAR-dommer Lee Masons fejl, at der ikke blev sat de korrekte offside-streger i forbindelse med Christian Nørgaards oplæg til Ivan Toneys udligning. Den situation kan du læse mere om her:

VAR-dommer erkender: Menneskelig fejl kostede Arsenal sejren

I Brightons udekamp mod Crystal Palace blev offside-stregerne tegnet ved Pervis Estupinans mål for udeholdet efter 32 minutters spil, men stregerne blev sat ved Crystal Palaces’ James Tomkins i stedet for holdkammeraten Marc Guehi, som, hvis stregerne havde været sat korrekt, ville have spillet Estupinan onside. Se episoden herunder:

51-årige Howard Webb var selv dommer i Premier League i perioden fra 2003 til 2014, ligesom han var FIFA-dommer fra 2005 til 2014, og undervejs dømte han blandt andet VM-finalen mellem HJolland og Spanien i 2010.

Efter karrieren i Premier League fortsatte Webb i som direktør for dommerne i det saudiarabiske fodboldforbund, inden han i 2017 tog til USA for at blive manager for VAR i den amerikanske Major League Soccer.

I august sidste år blev det offentliggjort, at Webb ville vende tilbage til engelske fodbold som Cheif refereeing officer hos PGMOL.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer