2 min læsningSilkeborgs Mattsson overvejer svensk pas: Jeg vælger nok…

Silkeborg IF's Pelle Mattsson har spillet ungdomslandskampe for Danmark. Med en svensk far kan han dog stille op i gult og blåt, hvilket har fået ham til at overveje at få svensk pas.

2 min læsning
Pelle Mattsson kan måske komme i spil for det svenske landshold i fremtiden.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Danmark eller Sverige?

Det er spørgsmålet for Silkeborg IF’s Pelle Mattsson, der har en svensk far og dansk mor. Dermed skulle der være mulighed for at stille op for Sverige, hvis den 21-årige midtbanespiller ønsker det.

Det har da også fået Mattsson, der har spillet ungdomslandskampe for Danmark, til at overveje, om han skulle skaffe sig et svensk pas, fortæller han til Fotbollskanalen.

Hvis Silkeborg-spilleren i fremtiden skulle komme i spil til A-landsholdet er han nødt til at vælge, hvilket land han vil stille op for. Indtil videre har Mattsson ikke hørt fra det svenske fodboldforbund. Alligevel rumsterer tankerne om nationalitet, forklarer han.

– Nej, jeg har ikke hørt fra dem, men jeg har tænkt på at have et dobbeltpas – også et svensk pas, siger Mattson til Fotbollskanalen.

Silkeborg forlænger med midtbanespiller

Nationalitetsfølelsen er delt mellem de to lande, men alligevel føler Mattsson et større tilhørsforhold til det ene af de to.

– Jeg har spillet ungdomslandskampe for Danmark, så jeg føler, at mit hjerte er i Danmark. Det bliver nok Danmark, men det ville også være muligt med Sverige. Jeg siger ikke nej til Sverige, men hvis jeg skulle beslutte mig nu, ville det være Danmark, siger han og forklarer om sit forhold til Sverige:

– Jeg føler mig både svensk og dansk. Under min opvækst, og da jeg var lille, var det også meget svensk. Jeg kan godt lide ‘köttbullar’ og synger med på den svenske nationalsang, så jeg føler mig svensk. Men jeg har et dansk pas, så jeg er dansk, selvom jeg også føler mig svensk.

Bodø-cheftræner storroser Silkeborg: Europæisk standard

Pelle Mattsson har spillet i Silkeborg IF siden ungdomsårene og har spillet 55 kampe for førsteholdet. Det er blevet til tre kampe for Danmarks U19-landshold.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer