1 min læsningFIFA bekræfter: Januarvinduet slog vild transferrekord – runder tocifret milliardbeløb

Der blev købt og solgt som aldrig før i januar, hvilket har kastet flere rekorder af sig for køb og salg af spillere, fortæller FIFA.

1 min læsning
Transfervinduet i januar slår transferrekord.
Foto: Glyn Kirk/AFP/Ritzau Scanpix

1,57 millarder dollars.

Så meget er der blevet brugt på spillerhandler i løbet af transfervinduet i januar.

Og med en sum i en størrelsesorden svarende til omkring 10,9 milliarder kroner er der altså blevet sat ny rekord for forbruget blandt klubberne i løbet af et januar-transfervindue. Det bekræfter FIFA torsdag.

Den tidligere rekord for et transfervindue i januar måned blev sat tilbage i 2018, hvor der i alt blev spenderet 1,34 milliarder dollars – svarende til omkring 9,3 milliarder kroner.

Ifølge FIFA fordelte den enorme sum sig på 4387 transfers af spillere, der altså skiftede klub i løbet af januarvinduet. Og det er faktisk også en ny rekord siden 2010.

Specielt de engelske klubber står bag rekordtransfervinduet. Ud af de 1,57 millarder dollars, der er blevet brugt, tegner Premier League-klubber sig for 898,6 millioner dollars alene. Det er mere end halvdelen af den samlede sum for hele transfervinduet.

Her var det blandt andet Chelsea, der trak det stor transferlæs med et forbrug, der efter sigende ramte omkring 360 millioner dollars – svarende til omkring 2,5 milliarder kroner.

Læs mere om Chelseas og de andre Premier League-klubbers vilde transfervindue nedenfor

PL-transferoverblik: Så meget brugte klubberne hver især i januar-vinduet

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer