2 min læsningOfficielt: Kvindelandsholdet skal have ny træner

Lars Søndergaard har valgt at stoppe som træner for kvindelandsholdet efter VM i 2023 i Australien og New Zealand.

2 min læsning
Lars Søndergaard stopper som træner for Kvindelandsholdet efter VM.
Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix.

Når VM i Australien og New Zealand er ovre, bliver det samtidig et farvel til landstræneren for Kvindelandsholdet.

DBU oplyser nemlig, at landstræner Lars Søndergaard stopper efter VM til sommer efter fem år på posten.

Nu går arbejdet i gang med at finde en ny landstræner til at afløse den 63-årige Lars Søndergaard, hvis fremtid som træner endnu er uvis.

– Lars har i de seneste fem år ikke kun været en fremragende landstræner, men også været omdrejningspunktet i udviklingen af både landsholdet og dansk kvindefodbold, siger Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU og fortsætter:

– Flere nye og unge, talentfulde spillere har fået deres gennembrud på landsholdet, og med fremadrettet, dynamisk og offensivt spil har Lars sammen med den øvrige stab og holdet leveret flotte resultater med kvalifikation til både EM 2022 og til det første VM for Kvindelandsholdet i 16 år.

VM-lodtrækning: Danmarks kvindelandshold møder forsvarende europamestre

Hovedpersonen selv er glad for sin tid som landstræner og kalder stoppet naturligt.

– Jeg har haft en fantastisk tid, og det har været en stor ære at repræsentere Danmark. Det er en vemodig beslutning, og det er altid svært at finde det rette tidspunkt til at sætte punktum. Jeg stopper, fordi det føles naturligt, og fordi det giver mig en frihed efter VM til at overveje mine næste skridt – og jeg ser ikke et bedre tidspunkt at slutte af end efter et VM, siger Lars Søndergaard og fortsætter:

– Holdet bliver efterladt et godt sted, og jeg er sikker på, at der venter store oplevelser for holdet i fremtiden. Nu har jeg fuldt fokus på VM til sommer, som jeg glæder mig helt vildt til. Vi kommer til at give den alt, så vi får et mindeværdigt VM.

Officielt: Danmark og de nordiske lande afleverer bud på EM 2025 for kvinder

I skrivende stund har Lars Søndergaard været landstræner i 53 kampe med Kvindelandsholdet, hvilket er endt i 31 sejre.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer