3 min læsningAGF kan stå uden målmænd til sommer: Det bekymrer mig ikke

AGF står i en situation, hvor de principielt kan miste begge sine målmænd ved kontraktudløb til sommer, men det bekymrer ikke klubbens sportschef.

3 min læsning
AGF kan til sommer stå uden målmænd, da både Jesper Hansen og Per Kristian Bråtveit har kontraktudløb, men situationen er under kontrol.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Jesper Hansen har kontraktudløb i AGF til sommer, og det samme er tilfældet for andenmålmand Per Kristian Bråtveit.

Dermed kan de to målmænd principielt begynde at forhandle med andre klubber allerede nu, og dermed kan AGF også stå helt uden målmænd, når indeværende sæson er færdigspillet.

Målmændenes kontraktsituation er selvsagt ikke nogen nyhed for AGF’s sportschef, Stig Inge Bjørnebye.

– Det er vi fuldstændig klar over. Det er en situation, som vi må være ekstremt forberedte på, men det er ikke nødvendigvis før til sommer, lyder det fra Bjørnebye, der uddyber:

– Vi skal være godt forberedt til sommer, det bekymrer mig ikke nu. Det er jo ikke 1. februar, vi begynder at tænke på den situation, det gjorde vi for et halvt år siden. Sådanne situationer skal vi være på forkant med. Der er fin kontrol på det nu, der er god dialog med begge to, lyder det fra Bjørnebye.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Jesper Hansen har i denne sæson taget sig af samtlige spilminutter i både Superligaen og pokalturneringen, men den rutinerede målmænd runder til marts 38 år, og det er en faktor.

 – Med Jesper er det simpelt, for han er så loyal, og vi har en åben dialog hele vejen. Der er én ting, vi ikke kan gøre noget ved, og det er hans alder, lyder det fra Bjørnebye, der ikke er bleg for at indrømme, at dialogen blandt andet handler om en kontraktforlængelse.

AGF-sportschef vil ikke afsløre konkrete transferplaner men: Det er nemt at sælge Aarhus!

– Ja det er naturligt at gøre, når han kun har et halvt år tilbage. Det kommer også an på hans behov. Vi har en helt åben dialog om, hvad han skal videre. Det er helt naturligt for en spiller i hans karriere og hans alder. Vi må have respekt for det, han vil og tænker. Skal han fortsætte her, blive målmandstræner, bibliotekar eller hvad vil han? Den dialog har vi, men der er ikke taget nogen beslutning, lyder det fra Bjørnebye.

For norske Per Kristian Bråtveit er situationen en lidt anden. Den 26-årige nordmand kom til AGF i sommer, men han har stadig til gode at spille for klubbens førstehold.

Bjørnebye slår fast: Bisseck-salg vil kræve rekordbeløb

– Bråtveit er i en position, hvor han skal spille kampe. Han er en pisse dygtig målmand; Han er en atletisk og moderne målmand, som er god med fødderne.

– Han er 26, så han skal spille kampe. Vi tænker ikke kun på os selv, det er vigtigt at vise respekt. Vi må se på, hvor spillerne er i karrieren, hvad har de behov for. Er situationen her optimal for spilleren og for os, for det skal passe, så vi får den bedst mulige kultur og atmosfære i omklædningsrummet, lyder det fra Stig Inge Bjørnebye.

AGF-sportschefen fortæller, at opstartens træningskampe kommer til at byde på spilleminutter til begge klubbens målmænd, så konkurrencesituationen bliver skærpet.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer