VM 2022

2 min læsningThomas Frank og flere store klubber råber op: Kræver handling og konsekvenser for diskrimination på sociale medier

Thomas Frank og Brentford har sammen med flere store klubber underskrevet et åbent brev, der kræver konsekvenser ved diskrimination på sociale medier.

2 min læsning
Thomas Frank er medi opråb om manglende konsekvenser for diskrimination på sociale medier.
Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

Er du professionel fodboldspiller, så vil du også være en person, der bliver diskuteret på sociale medier – ligesom det gælder for andre kendte ansigter.

Og på sociale medier har tonen det som bekendt med at være hård og til tider også langt over grænsen.

Og det skal der gøres noget ved. Det mener blandt andre den danske Brentford-manager, Thomas Frank.

Sammen med organisationen, Kick it Out, der kæmper for at bekæmpe diskrimination i fodbold, har en række Premier League-klubber og managers – heriblandt Thomas Frank – sendt et åbent brev til ejeren af Twitter, Elon Musk, den britiske premierminister, Rishi Sunak, og Facebook-stifteren Mark Zuckerberg.

Meningen er, at brevet skal sætte fokus på manglen på konsekvenser mod diskrimination på de sociale medier i fodboldverdenen. Et brev der fremgår af fuld længde på Brentfords hjemmeside.

– En kultur af straffrihed har udviklet sig på sociale medier med mangel på betydningsfulde konsekvenser. I har mulighed for at ændre dette, lyder det blandt andet i brevet.

– Vi vil opfordre folk, som spiller, overværer og arbejder med fodbold til at være en del af opråbet om handling henvendt til jer.

Englænder tildelt betinget fængselsstraf for racistisk opslag efter EM-finalen

Det åbne brev kommer kort før det forestående VM 2022 i Qatar.

Senest der var en stor international slutrunde – ved EM-slutrunden i 2021 – blev blandt andre de tre engelske spillere, Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka, udsat for racisistiske udtalelser på de sociale medier, efter de brændte i finalens straffesparkskonkurrence.

Ud over Thomas Frank er medarbejdere i fire andre Premier League-klubber, Crystal Palace, Brighton, West Ham United og Wolverhampton medunderskrivere.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer