VM 2022

2 min læsningStatistikkerne taler sit tydelige sprog: De vinder med al sandsynlighed Premier League 2022/23

Sidste spillerunde før VM er overstået og det er nu tid til at gøre status. I Premier League taler statistikkerne sit tydelige sprog, når det kommer til forudsigelserne af, hvem der bliver de kommende mestre.

2 min læsning
De vinder Premier League i år. Statistik. Arsenal vinder Premier League.
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er som bekendt aldrig noget der er afgjort, før det sidste dommerfløjt har lydt.

Og derfor er der da også lang vej igen, før det står klart, hvem der kan kalde sig Premier League-mestre 2022/23.

Men tager man et kig på statistikkerne taler de dog sit tydelige sprog. Én Premier League-klub har, statistisk set, en klart større sandsynlighed end konkurrenterne for at vinde Premier League.

Ser man tilbage til sæsonen 2009/10 og frem til i dag, så har Premier Leagues førerhold, når kalenderen har ramt den 24. december, vundet Premier League-trofæet 10 gange ud af 13 mulige.

Altså er ligaens førerhold på juleaften endt med at vinde Premier League omkring 77 procent af gangene.

Dermed må ligaens førerhold fra Arsenal, hvis man skal stole på statistikkerne, være klare favoritter til at hive mesterskabet hjem for første gang siden sæsonen 2003/04. Klubben har går da også på julepause med et fint forspring til de nærmeste konkurrenter fra Manchester City, som befinder sig fem point efter Arsenal.

Se den fulde Premier League-stilling nederst i artiklen

Premier League dominerer: Verdens 30 mest værdifulde klubber

Ser man på de seneste 13 år, er det faktisk kun ét bestemt hold, der har formået at sætte juleføringen over styr – og det er Liverpool.

Således har Liverpool været i spidsen for Premier League, når julehøjtiden har fundet sted i sæsonerne 2013/14, 2018/19 og 2020/21, men alligevel ikke endt som vinderne af Premier League.

De resterende 10 sæsoner har statistikken holdt vand. Her er det blevet til mesterskaber til henholdsvis Chelsea tre gange, Manchester United to gange, Manchester City tre gange, Leicester en enkelt gang og selvfølgelig også Liverpool en enkelt gang i sæsonen 2019/20.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer