VM 2022

2 min læsningNeestrup stemmer i om tæt Superliga: Det er ikke et sundhedstegn

F.C. Københavns cheftræner, Jacob Neestrup, mener ikke, at den tætte Superliga er et sundhedstegn for dansk fodbold.

2 min læsning
Jacob Neestrup mener ikke at den tætte Superliga er et sundhedstegn for dansk fodbold.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Dette års udgave af Superligaen er tæt som aldrig før.

Således er der blot tre point fra ligaens 10. plads til ligaens tredjeplads efter 16 spillerunder.

Før søndagens opgør mellem OB og Brøndby udtalte Brøndbys cheftræner, Niels Frederiksen, at han ikke ser det som et sundhedstegn for dansk fodbold, at ligaen er så tæt. En vurdering som cheftræner i F.C. København, Jacob Neestrup, støtter op om.

Ifølge Niels Frederiksen er det skidt for dansk fodbold, at ‘de hold, som har investeret mest i deres trupper, slider lidt mere med det, end de normalt ville gøre’.

En vurdering Neestrup erklærede sig enig i, da han mandag aften gæstede magasinprogrammet Offside.

– Ja, det er jeg som udgangspunkt (enig i at den tætte Superliga ikke er et sundhedstegn red.). Jeg tror, at alle, der ser dansk fodbold, med rette, kan være lidt skuffet over F.C. København, Brøndby, FC Midtjylland – måske endda også AGF, som jo også er en stor dansk klub – men specielt os selv (FCK red.), Midtjylland og Brøndby.

– Som udgangspunkt så er jeg enig med Niels (Frederiksen red.) i det. Men jeg synes også, at det er vigtigt at anerkende, at der er nogle andre danske klubber, som har udviklet sig rigtig flot henover de sidste par år.

Jacob Neestrup om kulissen i Parken: Det er måske lidt arrogant at sige men det er som forventet

Ifølge Neestrup handler det i høj grad om, hvordan de danske hold præsterer internationalt, når man skal se på niveauet af dansk fodbold.

Derfor er det også desto mere vigtigt, at det er de store danske klubber med både international erfaring og brede trupper, der kvalificerer sig gennem Superligaen.

– Noget af det allervigtigste eller måske det mest centrale for mig, det er, at når vi snakker om niveauet i dansk fodbold, så synes jeg stadig, det er vigtigt at måle på det, vi leverer internationalt. Hvis vi (FCK red.), Midtjylland og Brøndby lå nummer ét, to og tre i Superligaen med plus to i pointsnit, men ikke leverede i Europa… Hvad så?

– Jeg synes et eller andet sted, at det man har leveret i europæisk sammenhæng er godkendt. Og det synes jeg i sidste ende, er det man skal måle på.

Se hele interviewet med Jacob Neestrup i videoen øverst i artiklen

Se den tætte Superliga-stilling her:

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer