VM 2022

4 min læsningPierre-Emile om farens sygdom: Det satte ar hos mig

Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg har før fortalt om sin fars sygdom og den periode, der kom efter hans død. I et interview med BBC fortæller midtbanespilleren, at det kostede et par svære år i karrieren.

4 min læsning
Pierre-Emil Højbjerg fortæller om sin faders sygdom og hvordan det påvirkede midtbanespillerens egen karriere
Foto: Ritzau Scanpix Reuters / Paul Childs

Fodbold er en high performance sport.

I hvert fald hvis du spiller på samme niveau som Pierre-Emile Højbjerg.

Den danske landsholdsspiller har i de seneste sæsoner etableret sig som en profil i Premier League, hvor han er fast mand på holdkortet i Tottenham Hotspur, og hvor han altid spiller fuldtid.

Tidligere i karrieren, hvor den danske landsholdsspiller spillede for Bayen München i Bundesligaen, døde Højbjergs far af kræft. En periode han nu fortæller åbent om i et større interview med engelske BBC Sport.

Efter faren fik konstateret sin kræftsygdom, rejste han til München, hvor han fik sine kemoterapi-behandlinger, og hvor de to kunne være samen.

– Jeg vil forevigt være taknemmelig for den måde, Bayern München håndterede det på.

– Det, der gør, at jeg sover godt om natten i dag, er, at den tid i München var faktisk den bedste tid, jeg havde med min far. Vi havde nogle gode snakke, og vi havde nogle svære snakke. Jeg prøvede at være stærk, og jeg viste aldrig, at jeg var ked af det. Det betalte jeg en smule for senere i mit liv, da jeg havde holdt så meget tilbage.

Perioden med faren sygdom krævede meget energi og overskud samtidig med at fodbolden skulle passes og plejes. En hård tid som også senere prægede danskerens karriere.

– Min far vil altid tage sig af mig. Det tænker man. Men lige pludselig var det mig, der skulle tage mig af ham. Jeg lavede mad for ham. Jeg puttede ham i seng, og jeg sørgede for, at han fik sin medicin. Og de ting sætter ar hos dig.

– Jeg havde efterfølgende svært ved at motivere mig selv, og jeg fandt ikke rigtig det store formål med karrieren i et par år, indtil jeg fik min datter. Dengang sagde jeg til min mor: Endelig giver livet mig noget tilbage.

Pierre-Emile Højbjerg og Tottenham Hotspur leverede et imponerende comeback lørdag eftermiddag, da Spurs vendte et truende 2-0 nederlag på udebane mod Bournemouth til en 3-2 sejr, hvor det afgørende mål faldt i overtiden.

Højbjerg fik igen fuld spilletid for Tottenham lørdag eftermiddag, og han er efter alt at dømme med i den VM-trup, Kasper Hjulmand udtager 7. november.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer