VM 2022

3 min læsningNy AGF’er drømmer om udlandet: Skal løfte mit niveau, og så skal jeg nok blive solgt

Sebastian Grønning har ikke fundet vej til startelleveren i AGF endnu, men han er sikker på, at det nok skal komme - og så skal han til udlandet igen.

3 min læsning
AGF, Sebastian Grønning, Superligaen.

Seks kampe, 86 minutter og et enkelt mål.

Det er Sebastian Grønnings statistik for AGF i Superligaen, efter han sidst på sommeren skrev under med Aarhus-klubben.

Selvom han ikke ligefrem har taget AGF og Superligaen med storm, er Sebastian Grønning stadig fortrøstningsfuld omkring sin nuværende rolle som indskifter i AGF.

– Når man kommer til en ny klub, så skal man altid lige falde til. Man skal lære folk at kende – folk skal lære mig at kende.

– Det er jo generelt sådan i fodbold, at det er mekanismer og relationer, som er det sværeste at skabe. Og når de mekanismer og relationer bliver stærkere, som bliver man også bedre som både hold og individuel spiller.

– Min rolle på holdet, synes jeg, er fin. Jeg havde da håbet på mere spilletid, men det er også op til mig selv – jeg skal gøre det noget bedre i træningen og i dagligdagen, før Uwe (Rösler, red.) føler, at min chance er der, siger Sebastian Grønning til campo.dk.

Sebastian Grønnings ambitioner stopper dog ikke ved spilletid i AGF. Han vil gøre det godt nok til, at han kan prøve sig af i udlandet på ny – også selvom hans ophold på otte måneder i Sydkorea ikke ligefrem var en sportslig succes.

– Min ambition er, at jeg skal til udlandet igen, og hvis ikke jeg kan overvinde konkurrencen i AGF, så bliver det rigtig svært for mig at overvinde en eventuel konkurrence i udlandet.

Grønning blev presset ud af sin klub i Korea: Kunne gå flere dage, uden træneren sagde noget

Sebastian Grønning var AGF’s tredje tilgang på angrebspositionen denne sommer, og kunne dermed mere eller mindre have forudsagt, at konkurrencen ville være hård. Det var dog ikke noget, der var ved at afholde ham fra at skriver under med Aarhus-klubben.

– Mange af de andre interesserede klubber havde også mange angribere – og nogen havde ikke nogen. Men hvis ikke du kan overvinde en konkurrence som angriber i AGF, så får du rigtig svært ved at drive det længere end det. Og min ambition er, at jeg skal drive det længere end Danmark.

– Nu har jeg været i udlandet en gang, og min ambition er som sagt at jeg skal til udlandet igen. Nu skal jeg starte med at løfte mit niveau til træning og i kamp, og når det kommer, så kommer jeg til at score en masse mål for AGF, og så er jeg sikker på, at jeg nok skal blive solgt, lyder det selvsikkert fra AGF-angriberen.

Sebastian Grønning har chancen for at vise sig frem næste gang, når AGF søndag klokken 14.00 spiller ude mod Lyngby.

Du kan se interviewet med Sebastian Grønning i videoen øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer