3 min læsningGrønning blev presset ud af sin klub i Korea: Kunne gå flere dage, uden træneren sagde noget

Sebastian Grønning sætter ord på sin tid i Sydkorea, hvor han efter otte måneder måtte kaste håndklædet i ringen og vende retur til Danmark.

3 min læsning
Sebastian Grønning, AGF, Suwon Samsung Bluewings.
Foto: Ritzau Scanpix

Da Sebastian Grønning først på året vinkede farvel til Viborg FF og dansk fodbold, var det en drøm, der gik i opfyldelse.

Udlandet ventede, og en ny kultur skulle opleves.

Turen gik til Sydkorea, hvor Suwon Samsung Bluewings ventede på sin nye angriber.

Opholdet endte dog langt fra som den succeshistorie, som Sebastian Grønning, og nok heller ikke Suwon Samsung Bluewings, havde regnet med. Hvert fald ikke på det sportslige plan.

Otte måneder efter skiftet fik Sebastian Grønning ophævet sin kontrakt i Sydkorea, og kort tid efter blev han præsenteret i AGF.

Den 25-årige angriber fortæller nu om sin oplevelse i Sydkorea til campo.dk – og hvad det var, der gik galt.

Her peger han især på en regel om, at de Sydkoreanske klubber kun må råde over tre spillere fra udlandet, hvorfor konkurrencen er benhård blandt de spillere, der ikke har et sydkoreansk pas.

– Der er jo et maks antal, så de stiller ret store krav. Så da min første træner, som havde valgt mig, blev fyret efter syv-otte kampe, så gjorde den nye træner alt for at presse mig ud, så han kunne få det ‘spot’ åbnet.

– Det endte med at være det, der var den største grund til at jeg tog afsted fra Korea.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Sebastian Grønning fortæller videre, at måden han blev presset ud på foregik ved situationer i dagligdagen og til træning – generelt hele tiden.

– Man bliver behandlet anderledes. Hvis du gør det rigtig godt, så bliver du behandlet som, ja, jeg vil ikke sige en konge, men så bliver du behandlet rigtig godt.

– Når du ikke spiller, når du ikke får den tillid og når træneren ikke tror på dig, så gør han egentlig alt for at du bare skal have det dårligt.

– Jeg har ikke behov for at komme med konkrete eksempler, men det er bare i dagligdagen, at han (cheftræneren, red.) kan gå flere dage uden at snakke til dig, han kan gå flere dage uden at hilse på dig og han kan sende dig ned og træne med andetholdet.

– Han havde sine metoder, og det lykkedes jo så til sidst. Jeg ville jo rigtig gerne være blevet og have taget kampen op, men til sidst var det bare en tabt kamp.

Den endte med, at det bedste for den nyerhvervede AGF-angriber var at komme ud af kontrakten med den sydkoreanske klub.

Oplevelsen med at blive presset ud af sin klub til trods, så fortryder Sebastian Grønning ikke, at han tog afsted dengang i januar.

– Nej, overhovedet ikke. Jeg er blevet en masse erfaringer rigere. Jeg har lært meget om mig selv, og jeg har aldrig stået stærkere hverken fysisk eller mentalt. Jeg tabte en masse kilo, og jeg er blevet stærkere og klogere af den udfordring.

– Den glæde, jeg tog afsted med, og den glæde, jeg havde de første par måneder, den vil jeg huske resten af mit liv. Jeg har oplevet en masse ting, som jeg helst ikke vil være foruden. Så jeg fortryder slet ikke, at jeg tog afsted.

Sebastian Grønning blev solgt fra Viborg FF til Suwon Samsung Bluewings efter han nettede 31 gange i 50 kampe for forrige sæsons oprykkere.

I den sydkoreanske klub blev det til et enkelt mål i 16 kampe.

Den 31. august blev han så præsenteret som ny spiller i AGF på en aftale frem til sommeren 2025. Her er det indtil videre blevet til fem indhop med et enkelt mål til følge.

Du kan se interviewet med Sebastian Grønning i videoen øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer