VM 2022

3 min læsningTragisk VM-rejse: Spansk fan ville gå fra Madrid til Qatar for at se VM 2022 – nu er han forsvundet

En rejseglad og ikke mindst stor fodboldfan fra Spanien er forsvundet, efter han besluttede at rejse til fods fra Madrid til Doha for at se VM 2022 i Qatar.

3 min læsning
Spansk fan forsvundet, efter han har valgt at gå hele vejen fra Spanien til Qatar for at se VM.
Foto: Karim Jaafar/AFP/Ritzau Scanpix

En spansk fodboldfan satte sig ved årsskiftet for at tage ud på en lang rejse, der i sidste ende skulle bringe ham til VM 2022 i Qatar.

Men nu er spørgsmålet, om han nogensinde når frem.

For en tragisk nyhed breder sig lige nu i de spanske medier om, at manden, med det borgerlige navn Santiago Sanchez, er forsvundet under sin lange rejse.

Vanvittig milepæl: Messi kan nå 1000 kampe i VM-finalen

Santiago Sanchez, som er en erfaren trekker, tidligere faldskærmsjæger og ikke mindst stor fodboldfan, havde indtil videre vandret gennem 15 lande og udførligt delt sin rejse på en populær Instagram-konto i løbet af de sidste ni måneder.

Men pludselig stoppede kontakten. Det skete, da Sanchez krydsede grænsen mellem Irak og Iran for cirka tre uger siden.

Det sidste familien har hørt fra ham var i en lydbesked den 2. oktober – én dag efter han krydsede grænsen mellem Irak og Iran. Det fortæller hans familie mandag ifølge ESPN til Associated Press.

VM i Qatar 2022: Her er VM-bolden – og den er hurtig

Han planlagde eftersigende at tage til Irans hovedstad Teheran, hvor en tv-station ville interviewe ham om den lange rejse. Hans næste skridt ville have været Bandar Abbas, en havn i det sydlige Iran, hvor han ville rejse med båd til Qatar.

– Vi er dybt bekymret. Vi kan ikke stoppe med at græde, min mand og jeg, fortæller Santiago Sanchez’ mor, Celia Cogedor.

– Efter et par dage bekymrede vi os ikke om, at han ikke postede (på Instagram red.); det stemte overens med, hvad han havde sagt. Men efter otte eller ni dage begyndte min datter og hans nærmeste venner allerede at overveje, om vi var nødt til at melde ham savnet.

– Vi forstår det ikke. Han har ikke lavet propaganda, hverken for eller imod nogen eller noget. Han vil bare gerne opleve verden og se fodbold.

Sanchez’ forældre meldte ham savnet den 17. oktober. Både spansk politi og diplomater har hjulpet familien med at række ud og søge efter ham i Iran.

Overblik: Disse spillere misser VM 2022 i Qatar

Den 41-årige havde tidligere sagt, at hans hensigt med sin rejse til Qatar var at lære, hvordan andre mennesker lever i en række forskellige lande, før han nåede frem til VM-slutrunden i tide til at se Spaniens første kamp den 23. november.

– Ideen med rejsen er at motivere og inspirere andre mennesker. At vise, at man kan nå meget langt med meget lidt, sagde Santiago Sanchez angiveligt inden afrejse.

Sanchez har tidligere tilbragt tid i Iran i 2019, da han cyklede en lignende rute for at komme fra Madrid til Saudi-Arabien.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer