VM 2026

Hareide raser mod FIFA: De skider på spillerne

Den tidligere danske landsholdstræner, Åge Hareide, er alt andet end imponeret over FIFA's beslutning om at afvikle VM-slutrunden i vinterhalvåret.

Åge Hareide går på pension efter at have været midlertidig cheftræner i Malmö.

VM i Qatar nærmer sig med hastige skridt.

Med blot en måned til at slutrundens åbningskamp bliver fløjtet i gang, får arrangørende nu en hård medfart af den tidligere træner for det danske landshold, Åge Hareide.

Nordmanden langer således ud efter FIFA for tidspunktet på året, som slutrunden bliver afviklet på. Det gør han i et interview med svenske Afton Bladet.

Årsagen er, at tidspunktet for VM-slutrunden har medført et komprimeret kampprogram, hvilket går ud over spillernes helbred. Der er ganske enkelt flere spillere, der pådrager sig skader, på grund af det høje antal kampe på kort tid.

– Et VM i december betyder, at sæsonen bliver komprimeret for klubberne, og jeg tror ikke, at der er nogen, der har spillet lige så mange kampe som vi har i dette efterår. Tre kampe om ugen, flere uger i streg.

– Førhen har de europæiske kampe været lagt hver anden uge. Det er den store forskel i forhold til nu. Det tager enormt hårdt på spillerne, og det er uansvarligt af FIFA og UEFA.

– Derudover har spillerne spillet landskampe midt i det hele, lyder det fra Åge Hareide, der nu varetager stillingen som cheftræner i svenske Malmö FF, hvor skadeslisten efterhånden har hobet sig op.

Åge Hareide mener, at det er det økonomiske incitament, der har ført til VM-slutrundens afvikling i vinterhalvåret. VM-slutrunder plejer at løbe af stablen i sommermånederne.

– Det handler kun om penge. FIFA tænker kun på pengene. De skider på spillerne. Og det er endnu værre for de spillere, der hører hjemme i Premier League og spiller Champions League.

Peter Schmeichel skal dække VM for qatarsk tv-station

Åge Hareide overtog tøjlerne i Malmö FF i begyndelsen af september i år.

Her lå den svenske traditionsklub på syvendepladsen efter 21 spillerunder.

Under Hareides ledelse er Malmö FF nu kravlet op på sjettepladsen efter 27 runder.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P